ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΣΜΕ: Πρόταση για σχολές χειριστών μηχανημάτων και ορυκτών στην Κοζάνη

Με επιστολή του στην υφυπουργό Παιδείας κ Ιωάννα Λυτρίβη την οποία κοινοποιεί στους κκ. Γ. Αμανατίδη, Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας , Ι. Κοκκαλιάρη, Δήμαρχο Κοζάνης και Π. Πλακεντά, Δήμαρχο Εορδαίας ο πρόεδρος του ΣΜΕ K. Γιαζιτζόγλου επισημαίνει:

«Η εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παράγει ετησίως περισσότερα από 60 εκατομμύρια τόνους προϊόντων. Η παραγωγή απαιτεί τη χρήση εξοπλισμού και μηχανημάτων πολύ υψηλής τεχνολογίας. Παρόμοια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο κατασκευαστικός κλάδος σε εξίσου μεγάλη κλίμακα. Παρ όλα αυτά δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα της εκπαίδευσης των χειριστών αυτού του εξοπλισμού.

Η πρόβλεψη για επαναπατρισμό της παραγωγής σημαντικών πρώτων υλών στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ραγδαία ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον εξοπλισμό θα οξύνουν το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον. Είναι πλέον σαφές ότι τα στελέχη που θα χειρίζονται αυτά τα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν ένα αξιόλογο υπόβαθρο γενικής παιδείας, διάφορες δεξιότητες και γνώσεις και προφανώς ένα άλλο επίπεδο εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων παίρνει την πρωτοβουλία να προτείνει την ίδρυση μιας (κατ αρχήν) σχολής χειριστών μηχανημάτων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η επιλογή του τόπου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς η περιφέρεια αυτή και σημαντικότατη εξορυκτική δραστηριότητα έχει και βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο αναζητώντας νέες λύσεις για να αξιοποιήσει το δυναμικό της. Επίσης, η ύπαρξη πανεπιστημιακής σχολής με αντικείμενο τους ορυκτούς πόρους στην Κοζάνη θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες.

«Θεωρούμε δεδομένο ότι το Υπουργείο Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως καθ ύλην αρμόδιο υπουργείο θα στηρίξει την πρωτοβουλία μας αυτή, προβαίνοντας σε τυχόν απαιτούμενες κανονιστικές ρυθμίσεις».

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ