AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Σύντομα δημοτική αστυνομία σε όλους τους Δήμους – Επιστρέφουν οι αποσπασμένοι στην Ελληνική αστυνομία

«Υπάρχει μια συζήτηση για τη Δημοτική Αστυνομία. Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μείνουμε στη γραμμή του νομοσχεδίου», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, κυβερνητική πολιτική βούληση είναι να μην μείνει κανείς από την πρώην δημοτική αστυνομία στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με το γράμμα του Νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αμέσως μετά από αυτήν την κατάργηση θα ακολουθήσει στάδιο εθελοντικής επανακατάταξης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν ρητά στο δήμο όπου ανήκαν ως δημοτικοί αστυνομικοί αν επιθυμούν ή όχι να επανέλθουν ως δημοτικοί αστυνομικοί, σύμφωνα με νέες διευκρινήσεις του κ. Βούτση.

Υπενθυμίζεται ότι και η ΚΕΔΕ ζητά να επιστρέψει στους δήμους το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών.

Ως προς τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν σε σωφρονιστικά καταστήματα, ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι θα ενταχθούν σε ένα επόμενο στάδιο εθελοντικής κινητικότητας. «Αν τους απομακρύναμε τώρα θα πήγαινε στράφι η προσπάθειά μας για εξανθρωπισμό των φυλακών», εξήγησε.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στο προωθούμενο νομοσχέδιο, ο υπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να γίνει μπρος-πίσω με τις επαναπροσλήψεις», θέμα που αποτελεί και τον σκελετό του νομοσχεδίου. Ακόμη, αναφέρθηκε στην επιλογή να «ανοίξουν» οι προσλήψεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, λέγοντας ότι «εκεί, για να μην “ξεχειλώσει” το πράγμα, θα πρέπει να υπάρξουν όλες οι εγγυήσεις ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται θα είναι σε συγκεκριμένες θέσεις». Συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση, θα είναι εσαεί ανοιχτή και θα εφαρμοστεί «χωρίς να “μυρίσει” αίμα», δηλαδή χωρίς απολύσεις.

 

aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015