Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων 1940

Μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια συνεπήρε τις καρδιές των Γρεβενιωτών που παραβρίσκονταν στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων 1940-41 στο ύψωμα Αννίτσα (1728μ.), από την απρόσμενη  παρουσία σύσσωμης της οικογενείας κ. Μ. Δημάρατου εκ Θεσσαλονίκης,  απογόνων του Συνταγματάρχου Σωκράτη Δημάρατου ο όποιος ήταν  ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Ιππικού στην επίθεση κατά της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια από τη γραμμή εξορμήσεως Αννίτσας –Σκούρζας προς Σαμαρίνα.

Με ευλάβεια, σεμνότητα και βαθιά γνώση των πραγματικών γεγονότων  ήρθαν να προσκυνήσουν τα ιερά υψώματα των Γρεβενών  στα οποία έδρασε (πριν από 76 χρόνια) ο προπάππος τους Συνταγματάρχης Σωκράτης Δημάρατος, επικεφαλής της Ταξιαρχίας Ιππικού, και κατήγαγε την Πρώτη περίλαμπρη νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα.

Η οικογένεια του κ.Μ.Δημάρατου συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την εγκάρδια και ενθουσιώδη υποδοχή από τους Γρεβενιώτες  αλλά περισσότερο από το γεγονός ότι μετά από 76 χρόνια τιμάται και αναγνωρίζεται το έπος της Ταξιαρχίας Ιππικού(όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ.Μ.Δημάρατος) και του Συν/χου Σωκράτη Δημάρατου.

Μετά το πέρας της τελετής από το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΕΦΕΔΡΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ   έγινε ενημέρωση επί του υψώματος Αννίτσας(1728μ) για την τοποθεσία –μορφολογία της περιοχής και την εξέλιξη των επιθετικών ενεργειών επί της περιοχής από την Ταξιαρχία Ιππικού.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμή της οικογενείας από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΕΦΕΔΡΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ανταλλαγή απόψεων επί των γεγονότων στην Πίνδο 1940-41.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5