AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Σήμερα τιμάται η μνήμη του μάρτυρος Σεβαστιανού, του αγίου Μιχαήλ και της μάρτυρος Ζωής

Βαδίζουμε αγαπητοί μου προς τη γιορτή των Χριστουγέννων και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε «τον προαιώνιον Λόγον», το Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου. Οι Άγιοι προπάτορες, προφήτες, πατριάρχες, δίκαιοι άνδρες και γυναίκες της Παλαιάς Διαθήκης, αποτελούν ζωντανά παραδείγματα προετοιμασίας για τη γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

Επίσης, σήμερα, τιμούμε τη μνήμη του μάρτυρος Σεβαστιανού, του Αγίου Μιχαήλ του ομολογητή και της μάρτυρος Ζωής.

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια και σύμφωνα με την παράδοση της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Καθώς ήταν από γένος διακεκριμένο, είλκυσε την εύνοια του αυτοκράτορα Καρίνου, που γρήγορα τον ανέδειξε σε στρατιωτικό αξιωματούχο, αποτιμώντας θετικά την ευφυΐα που τον διέκρινε. Έπειτα, ο Διοκλητιανός τον ανέδειξε αρχηγό του πρώτου τάγματος των πραιτοριανών.

Ο Σεβαστιανός χαρακτηριζόταν από σταθερή πειθαρχία και συνέπεια στα καθήκοντά του. Αξιοποίησε με διάκριση τη δημόσια θέση του, γενόμενος προστάτης των φτωχών και συμπαραστάτης των πασχόντων. Με προθυμία κι αγάπη βοηθούσε στις ανάγκες της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Γι’ αυτό και ο πάπας Γάιος του απένειμε τον τίτλο του υπερασπιστή της Εκκλησίας.

Όταν άρχισε ο διωγμός κατά των πιστών, συνελήφθη μια ομάδα χριστιανών. Ο Σεβαστιανός, προκειμένου να τους εμψυχώσει την ώρα που αυτοί δικάζονταν, προς γενική κατάπληξη όλων, δήλωσε δημόσια και με θάρρος ότι είναι και ο ίδιος χριστιανός.

Ο Διοκλητιανός τότε, τυφλωμένος από αλαζονεία και μίσος, διέταξε τη θανάτωσή του. Και ο Σεβαστιανός, ως καλός στρατιώτης του Χριστού, δεν άργησε να πέσει κάτω μισοπεθαμένος, δεχόμενος με θάρρος το μαρτυρικό τέλος της επίγειας ζωής. Το σώμα του παρέλαβε η Λουκίνα, ευσεβής χήρα, η οποία διαπίστωσε ότι ανέπνεε ακόμα. Αφού τον περιέθαλψε, μετά από λίγες ημέρες ο Σεβαστιανός ανέκτησε την υγεία του και συνέχισε το χριστιανικό του έργο με περισσότερο ζήλο.

Επεδίωξε και συνάντησε το Διοκλητιανό, τον οποίο ήλεγξε για τη σκληρότητα και το μίσος του κατά των Χριστιανών. Τότε ο αυτοκράτορας, μη ανεχόμενος υποδείξεις και έλεγχο, διέταξε και τον μαστίγωσαν μέχρι θανάτου. Ο μάρτυρας Σεβαστιανός απέβη παράδειγμα αγωνιστικότητας για την πίστη του «άχρι θανάτου», λαμβάνοντας έτσι το στεφάνι του μαρτυρίου και της δόξας της Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com