AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Σήμερα τιμάται η μνήμη της νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης

Ο συγκινητικός βίος και το μαρτύριο της Αγίας Κυράννας αποτελούν απόδειξη, ιδιαίτερα διδακτική για την εποχή μας, ότι η Εκκλησία, ως σώμα Χριστού, δεν έπαυσε και ποτέ δεν θα παύσει να γεννά Αγίους

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Βασιλείου του ομολογητού, που διακρίθηκε στον αγώνα κατά της εικονομαχίας, του Αγίου Ιερομάρτυρος Προτερίου, που έζησε τον 5ο αιώνα και ήταν Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, και της νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννας, που θυσιάστηκε για το Χριστό στους χρόνους της Τουρκοκρατίας.

Ο συγκινητικός βίος και το μαρτύριο της Αγίας Κυράννας αποτελούν απόδειξη, ιδιαίτερα διδακτική για την εποχή μας, ότι η Εκκλησία, ως σώμα Χριστού, δεν έπαυσε και ποτέ δεν θα παύσει να γεννά Αγίους. Καταγόμενη από χωριό της περιοχής Θεσσαλονίκης, ήταν ευβλαβέστατη και διακρινόταν ανάμεσα στις συνομήλικές της για την εξωτερική και εσωτερική ομορφιά της. Όταν αρνήθηκε να υποκύψει στις έντονες πιέσεις και απειλές ενός γενίτσαρου, που ήθελε να την παντρευτεί, βρέθηκε κατηγορούμενη στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ότι δήθεν υποσχέθηκε να αλλάξει την πίστη της και να γίνει μουσουλμάνα.

Σε κάθε απειλή, στη φυλάκιση και σε όλα τα βασανιστήρια που της είχαν επιβληθεί, η Κυράννα απαντούσε σταθερά ότι είναι νύμφη του Χριστού και για χάρη του είναι έτοιμη να θυσιάσει και τη ζωή της.

Η Αγία παρέδωσε το πνεύμα της στη φυλακή σαν σήμερα, το έτος 1751 μ.Χ.

Σημειώνουμε ότι τιμάται, εκ μεταθέσεως, η εορτή του Αγίου Κασσιανού του Ρωμαίου, λόγω του ότι η ημέρα μνήμης του είναι στις 29 Φεβρουαρίου όταν το έτος είναι δίσεκτο. Λόγω της Αγίας Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία η μνήμη του Αγίου εορτάστηκε την περασμένη Κυριακή.

Στον πρώτο τόμο της Φιλοκαλίας, περιλαμβάνονται δύο λόγοι του Οσίου Κασσιανού, «Πρὸς Κάστορα Ἐπίσκοπον, περὶ τῶν ὀκτὼ τῆς κακίας λογισμῶν» και «Πρὸς Λεόντιον ἡγούμενον, περὶ τῶν κατὰ τὴν Σκήτην ἁγίων Πατέρων καὶ λόγος περὶ διακρίσεως», που δείχνουν την καθαρότητα της ζωής του και το Ορθόδοξο φρόνημά του και προξενούν μεγάλη ωφέλεια.

Ο δε Όσιος Ιωάννης της Κλίμακος πλέκει επάξιο εγκώμιο στον Όσιο Κασσιανό στον περί υπακοής Λόγο του. Ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος κοιμήθηκε ειρηνικά.

Απόψε, όπως όλα τα βράδια από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη της Αγίας Τεσσαρακοστής, τελείται το Μέγα Απόδειπνο, το οποίο εμπεριέχει ψαλμούς του Δαβίδ, ευχές και αρχαίους ύμνους, προς ωφέλεια των πιστών.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com