Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σήμερα η παρουσίαση των 2 νέων βιβλίων του Ζήση Κόκκινου που ήδη κυκλοφορούν.«Σόζης ο εξωγήινος» και «Σπαρταριστό Τρίπρακτο»

Κυκλοφορούν ήδη από τον εκδοτικό οίκο << οσελότος>> τα δύο νέα βιβλία του Γρεβενιώτη Λογοτέχνη Ζήση Κόκκινου με τους τίτλους << Σόζης ο εξωγήινος>> και το θεατρικό έργο  << Σπαρταριστό Τρίπρακτο>>. Πρόκειται για δύο καταπληκτικά βιβλία τα οποία ήδη βρίσκουν ανταπόκριση στο ευρύ κοινό της Επικράτειας αλλά και των  Γρεβενών.

 

Ποιος είναι ο Ζήσης Κόκκινος

 

Ο Ζήσης Κόκκινος γεννήθηκε στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών και ζει μόνιμα στο Βέλγιο. Έχει έναν γιο και σήμερα είναι συνταξιούχος.

Με άλλους αγωνιστές πρωτοστάτησε στην ίδρυση Ελληνικών Κοινοτήτων στο Βέλγιο. Λόγω έλλειψης διδασκάλων, την πρώτη περίοδο για κάποιο διάστημα, δίδαξε στα Ελληνόπουλα της περιόδου του Βερβιέ ως δάσκαλος.

Έχει στο ενεργητικό του πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτική και αντιδικτατορική δράση. Έγραφε στον παράνομο τύπο στην Ευρώπη κατά τη δικτατορία. Στις αρχές της χούντας έγραψε μερικά σημειώματα στην εφημερίδα του ΑΚΕΛ και με το ψευδώνυμο Υψηλάντης στην Χαραυγή Κύπρου. Μετά τη δικτατορία έγραφε στο Ριζοσπάστη και στον τύπο της ομογένειας Βελγίου.

Γράφει ποιήματα από νεαρή ηλικία και είναι αυτοδίδακτος. Αφοσιωμένος, δοσμένος με πάθος στη μάθηση και στον αγώνα για το δίκαιο και την ανθρωπιά.

 

3jpg

Ο Γρεβενιώτης Λογοτέχνης Ζήσης Κόκκινος

 

1jpg

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης