Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σε σύσκεψη για την ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης  Κώστας Σκρέκας,  η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου, ο Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του κλάδου της γουνοποιίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η υλοποίηση του 3ου προγράμματος με  χρηματοδότηση ύψους περίπου 3,5 εκ €,η οποία αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο. Παράλληλα διατυπώθηκαν προτάσεις, ενώ σε κλίμα συναίνεσης με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας, οριστικοποιήθηκαν η διαδικασία και τα κριτήρια ένταξης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Στη συνάντηση την οποία οργάνωσε η Βουλευτής Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου, συζητήθηκε παράλληλα η συνέχιση του 4ου προγράμματος για τη στήριξη του κλάδου της γούνας και προδιαγράφηκε η μεθοδολογία κατανομής των ποσών στις επιχειρήσεις της γούνας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης «Στηρίζουμε τον κλάδο της γούνας καθώς απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων και ταυτόχρονα δημιουργεί εισοδήματα και συγκρατεί τους κατοίκους στην περιοχή. Στον γόνιμο και παραγωγικό αυτό διάλογο, διατύπωσα τις απόψεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες έγιναν αποδεκτές και πρόκειται να  αποτελέσουν αντικείμενο εφαρμογής των πολιτικών που αφορούν στη γουνοποιία. Ωστόσο είναι γνωστό πως η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζει να δημιουργεί επιπτώσεις στη γούνα και στόχος είναι να διερευνηθούν κι άλλοι τρόποι στήριξης του κλάδου».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ