email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Σε προεκλογική ετοιμότητα η ΝΔ το επόμενο τρίμηνο. Τα νέα πρόσωπα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ποιον αναφέρουν ως υποψήφιο στα Γρεβενά τα γραφεία της Ν.Δ.

Σε πλήρη προεκλογική ετοιμότητα μπαίνει η ΝΔ αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ο Αλ. Τσίπρας «θέλει να κρατηθεί στην εξουσία και θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει όσο το δυνατόν, αλλά είναι μεγάλη η απομόνωσή του από την κοινωνία, που δεν πρόκειται να αντέξει».

Στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα κριθούν τα πάντα και θεωρούν ότι οι προκήρυξη πρόωρων εκλογών βρίσκεται στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού και σε αυτόν εντάσσουν κινήσεις με συγκεκριμένη προεκλογική στόχευση όπως τις επιθέσεις προς τους δανειστές και κυρίως αυτές κατά το Β. Σόιμπλε, η πόλωση του πολιτικού κλίματος μέσω των επιθέσεων προς τη ΝΔ, το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, αλλά και τη ρητορική περί «πολέμου» κατά της κυβέρνησης από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλοντας να καταδείξει την εκλογική ετοιμότητα του κόμματός του, αναμένεται μετά τις γιορτές να ανακοινώσει τη σύσταση Εκλογικής Επιτροπής, ενώ ήδη ο Κ. Χατζηδάκης επεξεργάζεται το «Πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών» στο οποίο, πέραν των άλλων, θα ενταχθούν και τα 12 πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφίσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τις βασικές κατευθύνσεις των οποίων παρουσίασε πρόσφατα η «Ημερησία του Σαββάτου».

Τα νέα πρόσωπα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Η Εκλογική Επιτροπή θα είναι ένα διευρυμένο όργανο, η γραμματεία της, ωστόσο, θα είναι εκείνη που θα αναλάβει επί της ουσίας την πολιτική και οργανωτική ευθύνη των εκλογών. Στην Εκλογική Επιτροπή θα συμμετάσχουν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, τα μέλη της K.Ε., καθώς επίσης οι γραμματείς των Tομέων και των ΝΟΔΕ του κόμματος.

Στη γραμματεία της, όμως, που θα έχει και κυρίαρχο ρόλο, θα συμμετέχουν οι αντιπρόεδροι του κόμματος, τα κορυφαία στελέχη, ο γραμματέας του κόμματος και της K.O., τα μέλη της Eκτελεστικής Γραμματείας, κάποιοι από τους τομεάρχες και ορισμένοι από τους πολύ στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να συσπειρώσει και να ενεργοποιήσει το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα ομάδες στελεχών υπό των γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη και την υπεύθυνη διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Ρεβέκκα Πιτσίκα άρχισαν να επεξεργάζονται λίστες για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία, κατ΄ εντολήν του Κυρ. Μητσοτάκη, θα είναι ανανεωμένα κατά τουλάχιστον 50%, σχέση με τους συνδυασμούς του 2015.

Ενα τμήμα της ανανέωσης των ψηφοδελτίων να γίνει μέσα από Μητρώο Στελεχών, που ανακοινώθηκε προ διμήνου περίπου και καταρτίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται πληθώρα θεματικών σεμιναρίων, σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο την πολιτική επιμόρφωση όσων έχουν επιλεγεί, από τα εκατοντάδες βιογραφικά που εστάλησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι εντός του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα 25 πρώτα ονόματα εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών, που θα επιλεγούν μέσα από το Μητρώο Στελεχών και θα πρόκειται για πρόσωπα από διάφορες επαγγελματικές ομάδες και ανθρώπους της αγοράς που θεωρούνται ιδιαίτερα επιτυχημένοι στον τομέα τους.

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων, αλλά και η σύνθεσή τους, θα καθοριστεί και με βάση τον χρόνο και τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς αν αυτές γίνουν με «λίστα» πρώτοι στις εκλογικές περιφέρειες θα τοποθετηθούν οι σημερινοί εκλεγμένοι βουλευτές και η ανανέωση θα γίνει στις επόμενες θεωρητικά εκλόγιμες θέσεις. Ταυτόχρονα Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόσωπα τα οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης υπολογίζει για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού ενδέχεται να μην μπουν στα ψηφοδέλτια, καθώς θα ισχύσει το ασυμβίβαστο που θεσμοθετήθηκε στο νέο καταστατικό του κόμματος και το οποίο απαγορεύει σε υποψήφιους βουλευτές που δεν θα εκλεγούν να αναλάβουν οποιοδήποτε κυβερνητικό πόστο, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Oι λίστες

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και πληροφορίες στις εκλογικές λίστες της ΝΔ θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, σε σχέση τα ψηφοδέλτια του 2015, ώστε η ανανέωσή τους να είναι τόσο ποιοτική όσο και ηλικιακή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ, Παν. Πικραμμένο, ο οποίος διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Κυρ. Μητσοτάκη και ήταν μεταξύ αυτών που συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΝΔ στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγιον Ορος.

Αντιθέτως, την επανεκλογή τους σε ψηφοδέλτια εκλογικών περιφερειών θα διεκδικήσουν οι νυν βουλευτές Επικρατείας, με τον τέως πρύτανη Θ. Φορτσάκη να δοκιμάζει τις δυνάμεις του, κατά πάσα πιθανότητα, στην Α΄ Αθηνών, την Ν. Κεραμέως στην Β΄ Αθηνών και τον Βασ. Οικονόμου στην Περιφέρεια Αττικής, όπου παραδοσιακά εκλέγονταν στο παρελθόν.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη στην Α΄ Αθηνών αναμένεται να είναι ο επιχειρηματίας και γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός.

Στη Β΄ Αθηνών θα είναι σίγουρα ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κ. Κυρανάκης, καθώς επίσης ο γραμματέας Οργανωτικού Βασ. Σπανάκης, ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Γ. Οικονόμου, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Β. Ξυπολιτάς, αλλά και άλλοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη όπως οι γραμματείς Επιστημονικών Φορέων Ν. Κωστόπουλος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τ. Γαϊτάνης, Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος Ζ. Ράπτη, ο γιατρός Δ. Φελέκης και η δικηγόρος Ι. Γκελεστάθη.

Στην Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής Γραμματέας επιστημονικών φορέων Γ. Κώτσηρας, στην Β΄ Πειραιώς ακούγεται το όνομα του Παν. Τραγάκη (γιος του Γ. Τραγάκη), ενώ δραστήρια κινείται και ο Γρ. Καπετανάκος από τη Σαλαμίνα.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ακούγεται ότι θα είναι υποψήφια η ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη (αν πειστεί να αφήσει την Ευρωβουλή), ενώ ενδιαφέρον για να πολιτευθούν δείχνουν η Βίκυ Νάκου (μέλος της Π.Ε.), ο Στρ. Σιμόπουλος ο Γ. Ορφανός, καθώς και η πρώην γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, η οποία, ωστόσο, ενδέχεται να μπει στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής.

Στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί στην εμπειρία και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του Ζ.Κ.Γιούνκερ.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης ακούγονται τα ονόματα του πρώην Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας Γ. Καραγιάννη, του Θ. Παππά και της Π. Καλαϊτζή.

Στην Καβάλα αναμένεται να δώσει την πρώτη εκλογική του «μάχη» ο Μακάριος Λαζαρίδης, εκ των στενότερων συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Στις Σέρρες υποψήφιος θα είναι ο στενός συνεργάτης της Ντ. Μπακογιάννη, Τ. Χατζηβασιλείου, την Πιερία οι Λ. Μωυσιάδης και Ηλ. Τάπρας και στα Γρεβενά ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θαν. Σταυρόπουλος,

Για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας ενδιαφέρεται ο δικηγόρος Γ. Καλτσογιάννης (μέλος της Π.Ε), ενώ γι’ αυτό της Καρδίτσας ο γιατρός Σωτ. Κουλοκτσής και το μέλος της Π.Ε. Σοφία Τόλια.

Μεγάλη διαθεσιμότητα εκδηλώνεται για τον συνδυασμό του νομού Αχαΐας, καθώς θέλουν να είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Θαν. Νταβλούρος και η Νατ. Ράγιου, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτό θα συμπεριληφθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από το Ποτάμι), Ιάσ. Φωτήλας. Ταυτόχρονα ενδιαφέρον φέρονται ότι έχουν ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ. Κουτρουμάνης, η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, Γ. Ντάτσικα και ο αντιδήμαρχος Αιγίου, Β. Χριστόπουλος.

Στη Ηλεία υποψήφια θα είναι η Δήμ. Λυγούρα, στενή προσωπική φίλη του κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως και ο πρώην βουλευτής Γ. Κοντογιάννης που δείχνει διάθεση επαναδραστηριοποίησης, ενώ στη Λακωνία ακούγεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφια η Φεβρ. Πατριανάκου, καθώς επίσης οι Γ. Κουλιζάκος και Γρ. Αποστολάκος.

Στο ψηφοδέλτιο του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκεται ο πρώην βουλευτής και προσωπικός φίλος του Κυρ. Μητσοτάκη, Σπήλιος Λιβανός, στη Βοιωτία ο Γ. Καράμπελας, ενώ ενδιαφέρον για να ενταχθεί στο συνδυασμό του νομού Ιωαννίνων έχει δείξει η Μαρία Κεφάλα, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ στην περιοχή.

Στο Ηράκλειο θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης, ενώ ως νέες υποψηφιότητες ακούγονται τα ονόματα του μέλους της Π.Ε. Γρ. Ροκαδάκη και Ζαχ. Κεφαλογιάννη. Στα Χανιά συζητούνται έντονα τα ονόματα των Δημ. Φραγκάκης (Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων), Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη (Περιφερειακός Σύμβουλος) και του Μαν. Βολουδάκη

Στα Δωδεκάνησα, τέλος, ακούγεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γ. Παππάς, όπως και ο Β. Υψηλάντης.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Συνάντηση συσπείρωσης με Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, εντός του Ιανουαρίου, να έχει κατ΄ ιδίαν προσωπικές συναντήσεις και με τους τρεις πρώην προέδρους του κόμματος, ώστε να εκπέμψουν ένα μήνυμα συστράτευσης στην προσπάθεια της ΝΔ να κερδίσει με άνεση της επόμενες εκλογές.

Στις συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τους Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Βαγ. Μεϊμαράκη θα επιδιωχθεί να αποτυπωθεί το καλό κλίμα που υπάρχει στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ ειδικά με τον τελευταίο στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να αναθέσει στον προκάτοχό του έναν ειδικό ρόλο, ώστε να επιτευχθεί από κοινού η ενεργοποίησή του, καθώς πέραν της προσωπικής δουλειάς κ. Mεϊμαράκη, στη οδό Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά την επιρροή που έχει σε ένα σημαντικό τμήμα της οργανωμένης βάσης του κόμματος.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ