email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Σε ποια ηλικία να πάρουμε σύνταξη για καλό της υγείας μας

Παρόλο που η ηλικία συνταξιοδότησης ανεβαίνει διαρκώς, μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να σταματάμε να εργαζόμαστε πολύ νωρίτερα, διαφορετικά η εργασία συνδέεται με προβλήματα υγείας.

Στην Ελλάδα το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση είναι τα 67 χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς με την άνοδο του προσδόκιμου ζωής, η καταβολή συντάξεων έχει γίνει ιδιαίτερα δαπανηρή για το κράτος και τους φορολογούμενους.

Παρόλο, ωστόσο, που ζούμε περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι η υγεία μας μάς επιτρέπει να εργαζόμαστε για περισσότερα χρόνια από ό,τι στο παρελθόν όπως επισημαίνει μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων σε νέο άρθρο στο The Conversation. Οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι ήδη από την ηλικία των 50 ετών και μετά η εργασία συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως ορθοπεδικά ή χρόνιους πόνους, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.

Πιο ευνοημένοι οι άντρες

«Η μελέτη μας πάνω στο προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία μπορούν να περιμένουν να εργάζονται και να παραμένουν υγιείς για σχεδόν 9,5 χρόνια μετά τα 50» σχολιάζουν οι ερευνητές και αρθρογράφοι, προσθέτοντας: «Το εύρημα προέκυψε από τα στοιχεία 15.284 ανθρώπων άνω των 50 ετών, από τους οποίους πήραμε συνεντεύξεις το διάστημα 2002-2013».

Ωστόσο, το προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία μετά τα 50 φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άντρες (10,94 χρόνια) σε σχέση με τις γυναίκες (8,25 χρόνια). Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν μη χειρωνακτικές εργασίες ή είναι αυτοαπασχολούμενοι. Το προσδόκιμο αυξάνεται, επίσης, σε συνάρτηση με το μορφωτικό επίπεδο.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το προσδόκιμο εργασίας σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά;

Ανάμεσα σε αυτούς που παραθέτουν οι ειδικοί είναι οι ιατροφαρμακευτικές παροχές που απολαμβάνει, τυχόν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, η πρόσβασή του σε ευκαιρίες εργασίας και το αν το επαγγελματικό του περιβάλλον μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

Οι υποβαθμισμένες περιοχές

«Δεδομένου ότι τα άτομα με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο ή όσοι ζουν σε λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο εργασίας, το τελευταίο ίσως συνδέεται με την κοινωνικοοικονομική μας θέση» σχολιάζουν οι ερευνητές και παρακάτω επισημαίνουν το εξής:

«Τα ευρήματά μας δείχνουν, επιπλέον, ότι πολλοί θα δυσκολευτούν να εργαστούν μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησής τους».

Σε τελική ανάλυση, εκτιμούν, τα χρήματα που εξοικονομεί το κράτος από συντάξεις ενδέχεται να δαπανηθούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ηλικιωμένων εργαζομένων ή εξαιτίας της μείωσης της παραγωγικότητάς τους.

ΠΗΓΗ:SPUTNIKNEWS

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ