AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Σε νέες περιπέτειες η μελέτη για την σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Αντιμέτωπη με νέες περιπέτειες βρίσκεται η μελέτη σύνδεσης της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό. Δεκαέξι χρόνια από την προκήρυξή της, αποδεικνύεται ότι αυτά δεν ήταν αρκετά για την ολοκλήρωσή της ενώ η τύχη της πλέον καθίσταται άγνωστη.

Κι αυτό γιατί στις 19 Ιουλίου του 2022 και μετά από αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, το Υπουργείο Υποδομών υπέγραψε απόφαση με την οποία μεταβίβαζε την αρμοδιότητα για τις συμβάσεις που ήταν σε εξέλιξη.

Οι συμβάσεις ήταν δύο με την πρώτη να αφορά στη μελέτη της οδού σύνδεσης και την δεύτερη τις ερευνητικές εργασίες.

Μετά την απόφαση αυτή η τύχη τους αγνοείται ενώ όπως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες η Περιφέρεια δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει το κόστος των μελετών αυτών.

Ένα μικρό ιστορικό

-Το 2005 το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ προχωρά στον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένο έργου ως εθνικού και θεωρεί ότι αποτελεί διακρατικό άξονα.

-Το 2006 με απόφαση του Υπουργό εγκρίθηκε πίστωση επτά εκατομμυρίων για την εκπόνηση της μελέτης.

-Το 2007 υπογράφεται η ανάθεση της μελέτης για τις ερευνητικές εργασίες στο γραφείο «Γεωγνώση ΑΕ».

-Το 2008 υπογράφεται η ανάθεση της κύριας μελέτης του έργου.

-Το 2009 υπογράφεται η σύμβαση της μελέτης με προυπολογισμό 4,4 εκατομμύρια και προθεσμία ολοκλήρωσης 18 μήνες.

-Το 2020 η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών δίνει οδηγίες για την διαχείριση της κύριας μελέτης του οδικού έργου σύμφωνα με τις οποίες αυτή θα ολοκληρωθεί με το πέρας της εκπόνησης των μελετών για την παράκαμψη Φιλιππιάδας (Τμήμα από τον Κόμβο Καμπής έως τον κόμβο με την εθνική) ενώ για το υπόλοιπο θα επαναπροκηρυχθεί νέα μελέτη.

-Τον Ιανουάριο του 2022 εγκρίνεται παράταση για την υποστηρικτική σύμβαση των ερευνητικών εργασιών ως τις 31 Δεκεμβρίου.

-Στις 8 Απριλίου του 2022 η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει έγγραφο στο Υπουργείο και αιτείται την παραχώρηση των μελετών που αφορούν μεταξύ άλλων το οδικό τμήμα «Κόμβος Καμπής-Γέφυρα Καλογήρου- Ζέφυρος» το οποίο αφορά στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, προκειμένου να ωριμάσει το έργου που στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί από τις υπηρεσίες της.

-Το Υπουργείο κρίνοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν ανήκει στο διευρωπαϊκό δίκτυο εγκρίνει την μεταβίβαση της αρμοδιότητας για τις εν εξελίξει συμβάσεις τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Άγνωστο το μέλλον

Από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα φαίνεται ότι τα πάντα έχουν μείνει παγωμένα. Από τις δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα.

Η μεταβίβαση των εν εξελίξει συμβάσεων είναι κάτι που δεν επιθυμούσε η Περιφέρεια η οποία ζητά τώρα από το Υπουργείο Υποδομών να κλείσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν από τον μελετητή που έχει αναλάβει το έργο από το 2007 και στη συνέχεια να παραλάβει το φάκελο της μελέτης.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιο ποσό από το αρχικό έχει πληρωθεί και ποιο είναι το μέγεθος της οικονομικής εκκρεμότητας που υπάρχει.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι πρόκειται πλέον για μία μελέτη που άγεται και φέρεται μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας χωρίς κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com