Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κινηματογράφος Γρεβενών
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ραχήλ Μακρή: «Η αρετή κι ο πλούτος σπάνια πηγαίνουν στον ίδιο άνθρωπο»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) χαιρετά την Ραχήλ Μακρή (Δ) στην ολομέλεια του σώματος, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. Πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την εκλογή πρόεδρου της Βουλής. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 235 ψήφοι για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η ρήση του Μακιαβέλι χαρακτηρίζει συμπεριφορές πολιτικών προσώπων που ενώ ήταν υπεύθυνα για την τύχη της Χώρας, ενώ διαβεβαίωναν τους πολίτες για την επιτυχία των εντολών Σαμαρά και πανηγύριζαν για την επιτυχία του προγράμματος τους δεν έβαζαν τα λεφτά τους εκεί που ήταν τα λόγια τους. Στην ουσία έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Υπονόμευαν την ρευστότητα των τραπεζών, εκμεταλλεύονταν τις «τεχνοκρατικές» τους γνώσεις για να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα κλαψουρίζουν επικαλούμενοι τον φόβο τους και κρύβονται πίσω από την νομιμότητα.

Είναι καιρός τα πολιτικά πρόσωπα να μην χρησιμοποιούν την νομιμότητα ως καταφύγιο. Να μην αναζητούν «κολυμπήθρες του Σιλωάμ» σε επιτροπές, με μόνη αρμοδιότητα τον έλεγχο τυπικότητας και όχι ουσίας και να πάψουν τα μακιαβελικά επιχειρήματα όταν αποκαλύπτονται. Είναι καιρός η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής να λειτουργεί στη βάση της διαφάνειας και της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών. Η λειτουργία της επιτροπής αυτής πρέπει να απαλλαγεί από επιφάσεις νομιμότητας, όπου η εξειδικευμένη γνώση πανεπιστημιακών ανταλλάσσεται με το πολιτικό εισιτήριο εισόδου σε ψηφοδέλτια επικρατείας. Μόνο έτσι ο έλεγχος θα είναι ουσιαστικός και θα αποδεικνύει ότι κανένας δεν εξαιρείται αυτού του ελέγχου ανεξάρτητα από την θέση του σε κομματικούς σχηματισμούς ή σε κυβερνητικά σχήματα.

Η περίπτωση Χαρδούβελη είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου διγλωσσίας. Το πολιτικό σύστημα επιβάλλεται να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που επιβάλει στους πολίτες και να αποτελεί θεματοφύλακα της ηθικής που ευαγγελίζεται. Πέρα και πάνω από κομματικές παρωπίδες κανείς δεν μπορεί να ζητά από τους πολίτες να του αναθέσουν τη διακυβέρνηση της Χώρας και να μην βάζει τα χρήματα του εκεί που βρίσκονται οι ιδέες του.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
jumbo