ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

“ΕΛΠΙΔΑ”: Αφιλόξενα τα Γρεβενά για την εταιρία Alzheimer

Σε λίγο ολοκληρώνονται δυό χρόνια (4 Ιουλίου 2022) από την επίσκεψη στην Πόλη μας, στο Κέντρο Πολιτισμού, της κ. Μάγδας Τσολάκη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, συνοδευόμενης από τη συμπατριώτισσα μας Ελένη Αντωνιάδου.

Μετά την εκτενή ενημέρωση για τη νόσο Αlzheimer που χαρακτηρίζεται νόσος του μέλλοντος, γιατί πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα και στον Κόσμο, η ακούραστη Καθηγήτρια Νευρολογίας κ. Μάγδα Τσολάκη έκανε, για ακόμα μια φορά πρόταση να εγκατασταθεί στα Γρεβενά η Εταιρεία της Πανελ. Ομοσπονδίας για την εξυπηρέτηση των Πολιτών των Γρεβενών που έχουν τη νόσο, αλλά και για να τους περάσουν την ανάγκη της πρόληψης, που είναι σημαντική για την εξέλιξη της.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ι. Μητρόπολης Γρεβενών και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. κ. Δαβίδ και του Δήμου Γρεβενών, με τη συμμετοχή Φορέων, μεταξύ αυτών και της ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨, καθώς και Πολιτών των Γρεβενών.

Με το τέλος της ενημέρωσης και τη διαλογική συζήτηση έγινε η πρόταση από την κ. Τσολάκη να παραχωρηθεί στα Γρεβενά ένας μικρός χώρος για να λειτουργήσει γραφείο και μία Ψυχολόγος, που μέρος της αποζημίωσης της θα καλύπτεται από την Εταιρεία, για να πραγματοποιεί εξετάσεις στον πληθυσμό με την καθοδήγηση της Εταιρίας Alzheimer προς όφελος ασθενών και υποψήφιων ασθενών, αλλά και καταγραφής της νόσου Αlzheimer στην περιοχή μας.

Καταλήξαμε, σύντομα να δημιουργηθεί φορέας που θα αναλάβει τη δρομολόγηση των ενεργειών για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό του εγχειρήματος. Έγιναν κάποιες προσπάθειες χωρίς, όπως γνωρίζετε, κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Αλήθεια, στα Γρεβενά με αρκετούς ασθενείς με Άνοια και πολλούς εν δυνάμει ασθενείς δεν μας ενδιαφέρει το θέμα ; Δεν υπάρχει ένας χώρος που θα φιλοξενήσει
την Εταιρεία Alzheimer, που διαθέτει γραφεία σε πολλές Πόλεις της Ελλάδας ;

Τα Γρεβενά είναι έδρα Νομού, με ελάχιστα όμως χαρακτηρίστηκα έδρας Νομού.

Εκτιμώ ότι

Δεν έχουμε περιθώριο να χάνουμε μια-μια τις ευκαιρίες που δίνονται στον τόπο μας για να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά μιας ευνομούμενης Πόλης και μάλιστα έδρας Νομού. Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις,  οι Πολίτες των Γρεβενών προσφεύγουν σε όμορες Πόλεις για διάφορα θέματα και κυρίως για θέματα υγείας.

Κύριε Δήμαρχε, δυστυχώς όλο και περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας, ή δίπλα μας, ηλικιωμένους με Άνοια που τείνει να γίνει μόνιμος σύντροφος τους, όλο και περισσότεροι  φιλοξενούμε μέσα μας τη νόσο.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε πρωτοβουλία για να προσφέρετε στην Πόλη σας και τους Πολίτες της ποιότητα ζωής και ασφάλεια. Υπάρχουν οι χώροι που προσφέρονται για φιλοξενία και πολλοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά.

Η Άνοια χωρίς να ζητήσει άδεια και φιλοξενία είναι εδώ.

Εν αναμονή
Ευαγγελία  Μπόγκια
Πρόεδρος Συλλόγου ¨ΕΛΠΙΔΑ¨

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ