Προϋποθέσεις αναγνώρισης οικισμού ως δημοτική κοινότητα
Στο άρθρο 35 του νέου ν/σ του ΥΠΕΣ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», υπάρχει διάταξη που τροποποιεί τις προϋποθέσεις σύστασης «δημοτικών κοινοτήτων», ανοίγοντας δρόμο, για οικισμούς που επιθυμούν να χαρακτηριστούν ως «δημοτική κοινότητα», να το καταφέρουν.
Ειδικότερα, η παρ. 6 του άρθρου 283 του ν. 3852/2010 (Α΄87) αντικαθίσταται ως εξής:
«6. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από αίτημα του οικείου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στηρίζεται σε αναπτυξιακούς, συγκοινωνιακούς ή ιστορικούς λόγους, μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής, με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, να αποτελέσει δημοτική κοινότητα.».
Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ως και 14 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις σχετικές ρυθμίσεις.
- Προηγούμενο Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στις Βρυξέλλες
- Επόμενο Επίδομα προσωπικής διαφοράς θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν πήραν αύξηση