Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προβολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας στο Διεθνές Forum της Αττάλειας για τους “Κορύβαντες”

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών “Κορύβαντες” με έδρα την Φλώρινα, βρισκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη επιτυχημένη συμμετοχή του στο 6o Διεθνές Φόρουμ του Οργανισμού World Ethnosport Confederation, στην Ατταλεία της Τουρκίας, το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου 2024. To Φόρουμ αποτέλεσε μια πλατφόρμα ζωντανής συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών για την ανάδειξη της σημασίας των παραδοσιακών αθλημάτων (όπως η παραδοσιακή πάλη, η παραδοσιακή & έφιππη τοξοβολία & τόσα άλλα) ανα τον κόσμο.

Το Φόρουμ συγκέντρωσε 200 συμμετέχοντες από 60 χώρες ενω προσέλκυσε τα φώτα κορυφαίων διεθνών τηλεοπτικών δικτύων. Μέσα από ομάδες εργασίας, πανεπιστημιακές παρουσιάσεις, και ζωντανής συζήτησης εξετάστηκε η συμβολή των παραδοσιακών αθλημάτων στη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας. Η διαβαθμισμένη εκπροσώπηση κορυφαίων αξιωματούχων καθώς και η υπογραφή σημαντικών μνημονίων συνεργασίας, αποτέλεσε ένδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης της σημασίας των παραδοσιακών αθλημάτων ως πολιτιστικού πλούτου και την σημαντική στροφή που πραγματοποιείται διεθνώς σε αυτόν τον τομέα.

Τον Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Σπύρος Μπάκας (MSc) ο οποίος μίλησε για την διάσταση της Παραδοσιακής / Ιστορικής Τοξοβολίας ως ποιοτικό πολιτιστικό / εθνολογικό προϊόν καθως και τις προοπτικές αναγνώρισής της στα πλαίσια της #UNESCO.

Η παρουσία μας και σε αυτό το διεθνές φόρουμ αντανακλά την αφοσίωσή μας στην προώθηση της παράδοσής μας και στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές. Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε με σκοπό την προβολή και την προστασία της ιστορικής μας κληρονομιάς, συνεργαζόμενοι ενεργά με τις διεθνείς κοινότητες και ενισχύοντας την παρουσία μας σε διεθνείς πλατφόρμες, στους τομείς της Πολιτιστικής Παράδοσης, Τουρισμού & Αθλητισμού.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ