Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να ενταχθούν και τα ασυνόδευτα ανήλικα στο σύστημα αναδοχών

Στην επανασυγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ) προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο πλέον θα υπάρξει και ανάλογη εκπροσώπηση ώστε να ενταχθούν και τα ασυνόδευτα ανήλικα στο σύστημα παιδικής προστασίας, όπως και στο σύστημα αναδοχών.

Επανασυγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας
Ειδικότερα, με σημερινή απόφαση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά στην επανασυγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ), δηλαδή του δεκατριμελούς οργάνου, με συμβουλευτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες κατά το σχεδιασμό και την άσκηση της πολιτικής για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η νέα σύνθεση του ΕΣΑνΥ σηματοδοτεί την προτεραιοποίηση της πολιτικής για την αναδοχή και την υιοθεσία τόσο από την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, όσο και από την κυβέρνηση συνολικά.

Στο Εθνικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται τρεις εμπειρογνώμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα με εξειδίκευση στο αστικό δίκαιο και την ψυχιατρική, καθώς και κοινωνικός σύμβουλος σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πρόθεσης ένταξης στο σύστημα αναδοχών των ασυνόδευτων ανηλίκων
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενδεικτική της πρόθεσης της υφυπουργού να ενταχθούν και τα ασυνόδευτα ανήλικα στο σύστημα παιδικής προστασίας, όπως και στο σύστημα αναδοχών, υποχρέωση στην οποία δεν είχε ανταποκριθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, είναι η πρόβλεψη για εκπροσώπηση στο ΕΣΑνΥ της αντίστοιχης υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και της νέας αρμόδιας Διεύθυνσης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Στη νέα σύνθεση του ΕΣΑνΥ δεν θεωρήθηκε σκόπιμο από την πλευρά του υπουργείου να ενταχθούν εκπρόσωποι φορέων παιδικής προστασίας, οι οποίοι μπορούν, ωστόσο, να καλούνται σε ακρόαση κατά περίπτωση.Η απόφαση για μη εκπροσώπηση ιδιωτικών φορέων που λειτουργούν μονάδες, στις οποίες διαμένουν παιδιά προς αναδοχή και υιοθεσία, υπαγορεύεται από την ανάγκη το ΕΣΑνΥ να επιτελεί το έργο του, ανεξάρτητα από επιμέρους ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ρόλος τακτικού μέλους, χωρίς δικαίωμα ψήφου, προβλέπεται από το νόμο για τη βοηθό Συνήγορο του Πολίτη του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενώ, κατόπιν επικοινωνίας με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η UNICEF θα εκπροσωπείται, μέσω ανεξάρτητου παρατηρητή, επίσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5