Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πρόταση του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη για επέκταση της λειτουργίας του πρότυπου κέντρου κτηνοτροφίας του Υπ. Γεωργίας στη Βλάστη και ως σχολή τυροκομίας.

Τη μετεξέλιξη του πρότυπου κέντρου κτηνοτροφίας στη Βλάστη Κοζάνης σ’ ένα σύγχρονο κι ολοκληρωμένο κέντρο εκπαίδευσης σε θέματα κτηνοτροφίας και τυροκομίας προτείνει ο βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Επικαλούμενος τη μεγάλη ζήτηση για σπουδές στην κρατική σχολή τυροκομίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, ο βουλευτής Κοζάνης προτείνει τη σύσταση νέας τυροκομικής σχολής στην Π.Ε. Κοζάνης.

Το τεράστιο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια νέοι άνθρωποι να μάθουν την τέχνη της τυροκόμισης, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη «ουρά» στη λίστα αναμονής των υποψηφίων σπουδαστών στην τυροκομική σχολή Ιωαννίνων. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η αναμονή αυτή αγγίζει τα 2-3 χρόνια.

Για το λόγο αυτόν ο κ. Κασαπίδης διερεύνησε εδώ και μήνες τη δυνατότητα και την προοπτική ίδρυσης και δεύτερης κρατικής σχολής τυροκομίας στη χώρα.

Επεξεργάστηκε με ειδικούς συνεργάτες του τόσο τα θεσμικά όσο και τα επιστημονικά δεδομένα του πρότυπου κέντρου κτηνοτροφίας της Βλάστης και όλα δείχνουν ότι με μικρές παρεμβάσεις τεχνικού περιεχομένου είναι δυνατό το κέντρο να επεκτείνει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα και στην τυροκόμιση.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης για σπουδές στον κλάδο της τυροκομίας, αλλά και την παροχή ολοκληρωμένης γνώσης σε νέους που θα ξεκινά από την εκτροφή των ζώων, την παραγωγή του γάλακτος και θα καταλήγει στην τυροκόμιση.

Με κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών που θα παρέχει και γνώσεις αγροτικής οικονομίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, το κέντρο της Βλάστης θα εκπαιδεύσει σωστά και ολοκληρωμένα νέους ανθρώπους ώστε να μπορούν να επεκτείνουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ή να στήνουν νέες καθετοποιημένες μονάδες και να διοχετεύουν οι ίδιοι τα τελικά τυροκομικά τους προϊόντα στην αγορά.

Άλλωστε με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προ τριετίας, δίδεται η δυνατότητα σε κτηνοτρόφους με νόμιμες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις να στήνουν μικρά τυροκομεία για να επεξεργάζονται μόνο τη δική τους παραγωγή.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη η νέα αυτή προοπτική του κέντρου της Βλάστης όχι μόνο καλύπτει ανάγκες της χώρας αλλά συνάδει και με την ιστορία και τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας και δη της Βλάστης που είναι άρρηκτα δεμένη με την κτηνοτροφία και τα ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα (φέτα, μανούρι, μπάτζος, ξυνοτύρι κ.α.).

Για τους λόγους που προαναφέρθησαν ο βουλευτής Κοζάνης ξεκίνησε ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς με σκοπό σύντομα να προβεί σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com