ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Προς οπαδό του Λένιν (του Απόστολου Παπαδημητρίου)

Αγαπητέ φίλε, χαίρε.

Μου υπενθύμισες ότι και άλλη φορά σχολίασες κείμενό μου γράφοντας ότι δεν με διαβάζει κανείς. Τώρα διαπιστώνεις ότι μάλλον με διαβάζουν κάποιοι, μεταξύ αυτών ασφαλώς και συ, εκτός και αν περιορίζεσαι στην καταγραφή του σχολίου, χωρίς να αναγνώσεις το άρθρο, οπότε τίθεται θέμα εντιμότητας. Πάντως δίδεις και κάποια εξήγηση: Τα γραφόμενά μου βγάζουν τους σχολιαστές από τα ρούχα τους!  Εγώ δεν ενοχλούμαι, όπως διαπιστώνεις, από τα πικρόχολα σχόλια και συνεχίζω να γράφω. Εύχομαι να μη κουραστείς να σχολιάζεις.

Να λύσω κάποια παρεξήγηση, που προκάλεσε κάτι από τα γραφέντα μου: Δεν επικρίνω τους αντιεξουσιαστές εργαζόμενους σε πλουτοκράτες. Θα είχα τότε την απαίτηση αυτοί να μένουν άνεργοι ή να είναι αυτοαπασχολούμενοι. Επισήμανα απλά ότι οι αρχικοί πολέμιοι της Εκκλησίας, οπαδοί του μαρξιστικού υλισμού, έχουν πλέον φανερά με το μέρος τους την πλουτοκρατία, τους οπαδούς του αστικού υλισμού. Το αστικό καθεστώς υποκριτικά αυτοπροβαλλόταν, μέχρι και την περίοδο της χούντας, ως θεματοφύλακας των ιερών και των οσίων της φυλής μας και άγρευε ψήφους με ευθύνη και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Τώρα, που ο πολύς κόσμος απομακρύνθηκε από την Εκκλησία, δεν είναι ανάγκη να υποκρίνονται οι ασκούντες την εξουσία.

Με παραπέμπεις στον Λένιν που δέχεται τις αναγκαστικές συμμαχίες. Ο λαός μας, στη σοφία του, δέχεται ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Συνεπώς παραμένει ιστορικά αδικαίωτη η συμφωνία Μολότωφ Ρίμπετροπ και ο διαμελισμός της Πολωνίας, αλλά και πολλά άλλα, ων ουκ έστι αριθμός.

Έγραψα στο κείμενό μου, αλλά δεν το πρόσεξες, πιθανόν και να μη το διάβασες, τι είναι Εκκλησία. Ασφαλώς και αγνοείς, επειδή απαξίωσες να μελετήσεις την Καινή Διαθήκη, έστω από περιέργεια. Βρήκες έτοιμα «τσιτάτα» από προπαγανδιστές (κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο ινστρούχτορες), τα έμαθες και είσαι έτοιμος να πολεμήσεις το «κατεστημένο». Με εγκαλείς ότι επιχειρώ να ξεπλύνω το αμαρτωλό παρελθόν αιώνων της Εκκλησίας. Έγραψα ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογηθώ για ολισθήματα έως εγκλήματα, που διέπραξαν θεωρούμενοι χριστιανοί, επειδή απλά βαπτίστηκαν. Δεν το κατανόησες, λόγω προκατάληψης. Και συ χριστιανός παραμένεις, αν δεν αποκηρύξεις τον βαπτισμό σου!

Εχθρός της Εκκλησίας, για να διατηρήσει την εντιμότητά του, κατά την πολεμική εναντίον Της, πρέπει να κρίνει τον ιδρυτή Της Ιησού Χριστό, για όσα δίδαξε και έπραξε, και όσους αγωνίστηκαν στον βίο τους να πορευθούν σύμφωνα με τη διδασκαλία Του. Εκείνοι, που προκλητικά απέρριψαν τις εντολές Του και πορεύθηκαν κατά το θέλημά τους, προκαλώντας πληγές στους συνανθρώπους τους, μπορεί, για σένα να είναι χριστιανοί, όμως δεν είναι. Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα πλήθος «επαναστατών» για την κοινωνική δικαιοσύνη, που σε ώριμη ηλικία μετακινήθηκαν στο αστικό στρατόπεδο και το υπηρέτησαν με συνέπεια (και με το αζημίωτο βέβαια). Έθεσα το ερώτημα: Ευθύνεται γι’ αυτό ο Μαρξ; Ή δεν το διάβασες ή το πάθος σου δεν σου επιτρέπει να κατανοείς τα όσα διαβάζεις.

Μπορεί να με θεωρείς ταξικό σου εχθρό, όμως δεν είμαι. Μπορεί να εμφορείσαι από μίσος κατά του ταξικού εχθρού, εγώ σε βλέπω με συμπάθεια, καθώς λυπούμαι για την πλάνη σου. Οραματίστηκαν άλλοι πριν από σένα την κοινωνία της δικαιοσύνης, ένα είδος ουτοπικού μεσσιανισμού. Μάλιστα μοιρολατρικά ασπάστηκαν ανύπαρκτους κοινωνικούς νόμους, που θα συντελούσαν στη μετάβαση προς τον σοσιαλισμό! Όπου επικράτησαν το έγκλημα υπήρξε προνομιούχο, καθώς χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Λαοί πόνεσαν, αθώοι εξορίστηκαν, ως εχθροί του λαού, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε φρικτά στρατόπεδα! Εγώ βλέπω με συμπάθεια, ακόμη και τους θαυμάζω, όλους εκείνους τους κομμουνιστές, που στέγνωσαν στα ξερονήσια αρνούμενοι να αποκηρύξουν την ιδεολογία τους. Καταδικάζω ακόμη και τη βάρβαρη και αντιχριστιανική αντιμετώπιση των αντιφρονούντων. Εσύ έχεις το σθένος να καταδικάσεις τα σταλινικά εγκλήματα; Με εγκαλείς για αντιδυτικό πνεύμα. Σε κατανοώ. Η ιδεολογία σου, προερχόμενη από τη μήτρα του βατικάνειου ολοκληρωτισμού, όπως και κάθε άλλης μορφής ολοκληρωτισμός, είναι δυτικής προέλευσης. Πώς να δεχθείς κατηγορία κατά της «μάνας» σου;

Η σταδιακή αστικοποίηση του κομμουνιστικού καθεστώτος είχε προβλεφθεί πολύ ενωρίς. Ο Νικολάι Μπερντιάγεφ, χριστιανός με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, είχε γράψει ήδη το 1929 ότι ο κομμουνισμός σύντομα θα υποταχθεί στη λαγνεία του καπιταλισμού. Τον δικαίωσε πλήρως η κομματική νομενκλατούρα με τα ειδικά καταστήματα, στα οποία ψώνιζαν τα μέλη της με δολάρια, όταν οι προλετάριοι στερούνταν βασικά αγαθά. Τον δικαίωσε με τις ντάτσες των μελών της και, τέλος, με την εκποίηση του ιδρώτα του λαού στους ολιγάρχες, κατά την πτώση του κομμουνισμού. Ο Κρόνος (καπιταλισμός) καταβρόχθισε και το παιδί του. Πόσοι κομμουνιστές αισθάνθηκαν να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους και πόσοι συμβιβάστηκαν! Λίγη περίσκεψη, περισυλλογή και αυτοκριτική, για το τί έφταιξε, δεν βλάφτει. Αλλά όταν επιβληθεί η πίστη στο ανθρώπινο αλάθητο (του πάπα ή του κόμματος), όλα ερμηνεύονται. Απαξίωσαν σε τρομακτικό βαθμό τη δίψα του ανθρώπου για ελευθερία, το πολυτιμότερο δώρο του Θεού, την οποία στραγγάλισαν προκαταβολικά με υπόσχεση την δικαιοσύνη. Οι αστοί εξουσιαστές στραγγαλίζουν τη δικαιοσύνη με παροχή ψευδαίσθησης ελευθερίας.

Φίλε μου, αν οι θεωρούμενοι χριστιανοί ήσαν συνεπείς προς τη διδασκαλία του Χριστού, ο Μαρξ δεν θα είχε τίποτε να γράψει και ο Λένιν θα θεωρούσε την επανάσταση χωρίς νόημα. Οι χριστιανοί πρόδωσαν τον Χριστό και οι κομμουνιστές το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τώρα εισπράττουμε τις συνέπειες της ασυνέπειάς μας. Όλοι υποταγμένοι σε ένα άγριο και απάνθρωπο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, το υπηρετούμε από ιδιοτέλεια ή φόβο. Και η πλανητική κρίση βαθαίνει. Εγώ δέχομαι ότι μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τους χριστιανούς παρά τους κομμουνιστές.

Μπορούν τα τελευταία να ηρεμήσουν, έστω και για λίγο την ψυχή σου, ώστε να με δεις κάπως διαφορετικά; Εγώ θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογο. Εσύ;

Φιλικά

Απόστολος Παπαδημητρίου.

Παραθέτω και το σχόλιό σου, για όσους διαβάσουν το κείμενο.

ΤΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜ/ΦΟΣ ΣΤΟ REAL ΤΗΣ “ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΝΙΝ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ, ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ!!!
ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΑΙΧΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΗΣ ΚΟΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΕς ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!
(Ειμαι αυτος που στο παρελθον σας ειχα γραψει οτι δεν σας διαβαζει κανενας(με βαση τοτε τα ανυπαρκτα σχόλια) και βγηκατε και μου απαντησατε εδω στο kozan-τιμη μου. Αναγνωριζω οτι απο ενα σημειο κ μετα σάς διαβαζουν πολλοι ,καθως βγαινουν απ΄τα ρουχα τους με τον στειρο αντι-δυτικισμο σας και τα γραπτα σας που διαρκως μυριζουν λιβανι.

Σχετικά άρθρα

Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com