Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προκήρυξη πανελλαδικής Πανγεωτεχνικής στάσης εργασίας, την Τετάρτη 17 Απριλίου

Σε συνέχεια της απαράδεκτης, αυταρχικής αντιγεωτεχνικής στάσης της Κυβέρνησης, που οδήγησε στην υπ’ αριθ. 361/2024 «απόφαση express» του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απαγορεύτηκε η εξαγγελθείσα απεργία-αποχή των Γεωτεχνικών Δ.Υ., συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 15/4/2024 το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ παρουσία του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας, με σκοπό την εκτίμηση των εξελίξεων και την εξέταση της περαιτέρω πορείας των κινητοποιήσεων και τις μορφές αγώνα μετά την απόφαση.

Στο Γενικό Συμβούλιο συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία ετέθησαν από τους Συναδέλφους στις περιοδείες, αναλύθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου, και αποφασίστηκε η προκήρυξη στάσης εργασίας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από ώρα 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου με την οποία διαμαρτυρόμαστε για την αυταρχική και ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης έναντι των προβλημάτων των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων που ενώ δηλώνει υποκριτικά σε Δελτίο Τύπου ό,τι αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά και καλεί σε διάλογο, την ίδια ώρα αρνείται να υπογράψει τα σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τα θεσμοθετημένα αιτήματά μας, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Γεωτεχνικούς Δ.Υ., το οποίο προβλέπεται από το πόρισμα της επιστημονικής Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η Κυβέρνηση και έχει παραδοθεί από τον Απρίλιο του 2022 στους αρμόδιους Υπουργούς.

Η στάση αυτή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Υπ.Α.Α.Τ. καθώς και οι δηλώσεις του υπονομεύουν τη Δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και των Δασών από τις πυρκαγιές, την Πρωτογενή Παραγωγή και την Αγροτική οικονομία. Οι έλεγχοι με τις υποστελεχωμένες Γεωτεχνικές Υπηρεσίες από το στάβλο και το χωράφι στο ράφι και το τραπέζι βρίσκονται σε διακινδύνευση τα τελευταία χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη των Κυβερνήσεων και όχι λόγω της Απεργίας Αποχής, όπως ανυπόστατα και προβοκατόρικα επικοινωνήθηκε από τον Υπουργό Υπ.Α.Α.Τ. Η δραματική υποστελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, η έλλειψη πόρων και μέσων, η μείωση των εκτός έδρας μετακινήσεων, η μη απόδοση των τελών υγειονομικού ελέγχου για την κάλυψη των δαπανών του επίσημου ελέγχου, είναι μερικές από τις πραγματικές αιτίες για την διαφαινόμενη κατάρρευση του συστήματος των επισήμων ελέγχων στα τρόφιμα ζωικής – φυτικής προέλευσης και τις αθέμιτες πρακτικές των ελληνοποιήσεων και της παραπλάνησης των καταναλωτών που την αποκλειστική ευθύνη φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Η ομηρία των πολιτών που έχουν καταθέσει ενστάσεις κατά των χαρακτηρισμών των ιδιοκτησιών τους από τους Δασικούς Χάρτες οφείλεται επίσης στην ασκούμενη πολιτική και στις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Προφανώς ενοχλήθηκαν και πανικοβλήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί από τη ευρύτατη δημοσιοποίηση των πραγματικών προβλημάτων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών που προκάλεσαν οι κυβερνητικές πρακτικές, όπως αυτά που αναδείχθηκαν με τα αιτήματα της απεργίας αποχής και υποστηρίχθηκαν από τους Παραγωγικούς Φορείς και έσπευσαν να την προσβάλουν πριν υλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα της στάσης εργασίας το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ αποφάσισε:

1 ον: Να δημοσιοποιήσει με συνέντευξη Τύπου τα δίκαια αιτήματα των Γεωτεχνικών (Θεσμικά και Οικονομικά) και να αναδείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιτελέσουν οι Γεωτεχνικοί το έργο τους (υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, ανύπαρκτες αποζημιώσεις, υποστελέχωση και εργασιακό burnout, απαρχαιωμένες και μη συντηρούμενες υποδομές, καθυστέρηση προμηθειών απαραίτητων υλικών, μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας κ.ά.).

2 ον: Να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές το επόμενο διάστημα.

3 ον: Να επανεκτιμήσει τον αγώνα σε συνέχεια της στάσης της Κυβέρνησης μετά το Πάσχα με σκοπό τη συνέχιση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας με μορφές που δεν αποκλείουν και την επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής από συγκεκριμένα καθήκοντα των Γεωτεχνικών Δ.Υ..

Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ συγχαίρει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους Συναδέλφους-Μέλη μας που επέδειξαν πρωτοφανές αγωνιστικό φρόνημα και κινητοποίηση για την απεργία-αποχή, επιβεβαιώνοντας την υπευθυνότητά τους ως Δημόσιοι Λειτουργοί έναντι της κοινωνίας και της Δημόσιας Υγείας. Οι Γεωτεχνικοί δηλώνουμε: ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Η Δημόσια Υγεία και η Προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για την προβολή έργου Υπουργών.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ