AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Προγράμματα απασχόλησης για την ανάσχεση του brain drain

Πέντε νέα προγράμματα απασχόλησης για 31.500 νέους, ανέργους αλλά και εργαζόμενους στο εξωτερικό και στόχο την ανάσχεση και την αναστροφή του brain drain αναμένεται να ενεργοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας.

Εως το πρώτο τρίμηνο του 2019 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν συνολικά 11 νέα προγράμματα για 88.500 άνεργους προϋπολογισμού 632,5 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα 5 παρουσίασε, χθες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που αφορούν τη νεανική ανεργία. Σύμφωνα, μάλιστα, με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αλλά και τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο, τα νέα προγράμματα προσφέρουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ενισχυθούν νέοι επιστήμονες που επιθυμούν να επιστρέψουν από το εξωτερικό, πρόσβαση στα προγράμματα θα έχουν ακόμη και άνεργοι μιας ημέρας, η επιδότηση είναι σημαντικά αυξημένη και στόχος είναι η στήριξη στοχευμένων κλάδων «έξυπνης» εξειδίκευσης.

• Επιστήμονες. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για 10.000 επιστήμονες υψηλής κατάρτισης σε παραγωγικούς κλάδους αιχμής. Η έναρξή του τοποθετείται εντός Οκτωβρίου, με προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ. Αν και όλα τα προηγούμενα προγράμματα αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους για τουλάχιστον 3 μήνες στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, το συγκεκριμένο θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμη και εργαζομένων στο εξωτερικό που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα. Με την εγγραφή τους, λοιπόν, στον ΟΑΕΔ θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 12 μηνών και θα καλύπτει μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος έως του ορίου του 50%. Η επιδότηση θα φτάνει έως τα 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου (μισθός 1.600 ευρώ), έως 700 για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (μισθός 1.400 ευρώ), έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (μισθός 1.200 ευρώ). Οι κλάδοι στους οποίους θα μπορούν να απασχοληθούν οι επιστήμονες είναι αυτοί της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Οριζόντια το πρόγραμμα θα μπορεί να εντάξει και επιστήμονες με ειδικότητα την πληροφορική.

• Ανεργοι πτυχιούχοι. Το δεύτερο ειδικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, αφορά 5.500 ανέργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών που θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Μεταξύ των σχεδίων που θα κληθούν να υλοποιήσουν είναι η ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών φακέλων στον ΕΦΚΑ αλλά και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε φυλακές ανηλίκων.

• Κατάρτιση. Το τρίτο πρόγραμμα αφορά δράσεις κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης σε τεχνολογίες πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), 3.000 νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 24-29 ετών. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο τέλος του 2018 και θα δώσει έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.

• Επαγγελματική ενδυνάμωση. Η επόμενη τέταρτη παρέμβαση αφορά την επαγγελματική ενδυνάμωση νέων, έως 29 ετών, ανέργων στους τομείς της αγροδιατροφής, μεταποίησης, κυκλικής οικονομίας. Αναμένεται να ξεκινήσει για 10.000 ωφελούμενους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αρχές του 2019.

• Πιστοποίηση. Το 5ο πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων, 22-29 ετών, με θεωρητικές σπουδές, σε κλάδους αιχμής και ειδικότητες όπως η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, marketing πολιτιστικών οργανισμών, διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, συμβουλευτική τρίτης ηλικίας και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com