ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Πρόγραμμα Γέφυρα για τα ακίνητα ευάλωτων νοικοκυριών

Τη δημιουργία ενδιάμεσου προγράμματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκειμένου να επέλθει αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κύριας κατοικίας τους ή εκποίησης αυτής στο πλαίσιο της πτώχευσης, μέχρι τη μεταβίβαση της στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο άμεσος στόχος του ενδιάμεσου προγράμματος, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, είναι η αποτροπή του πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών μέχρι την ολοκλήρωση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης -η λειτουργία του οποίου έχει καθυστερήσει- ο οποίος και θα προβεί στην αγορά αυτής και την επαναμίσθωση στον ευάλωτο οφειλέτη για χρονικό διάστημα μέχρι 12 έτη, εντός του οποίου εκείνος μπορεί να προβεί στην επαναγορά.

Το εν λόγω πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων επιφέρει επιπρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4,8 εκατ. ευρώ για το 2022 από αυτή που προβλεπόταν στον ν. 4738/2020, ως στεγαστικό επίδομα για την υποστήριξη των ευάλωτων για την αποπληρωμή του μισθώματος που επρόκειτο να καταβληθεί στον Φορέα κατά την περίοδο μίσθωσης από τον ευάλωτο. Η εν λόγω επιδότηση επιφέρει απομείωση της συνολικής οφειλής του οφειλέτη, κατά το ποσό που εν τέλει θα καταβληθεί στον πιστωτή.

Το Δημόσιο συνεισφέρει, για οφειλέτες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4738/2020, στις δόσεις που είναι αναγκαίες, για την αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης που έχει εκκινήσει από επισπεύδοντα πιστωτή κατά της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, ή της διαδικασίας εκποίησης αυτής στο πλαίσιο της πτώχευσης.

Η συνεισφορά του παρόντος παρέχεται μέχρι τη μεταβίβαση της κύριας κατοικίας στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4738/2020 και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τους 15 μήνες, όποιο από τα δύο γεγονότα προηγηθεί.

Η προθεσμία των 15 μηνών ξεκινά από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης. Με το πέρας των 15 μηνών, ή από τη λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, όποιο από τα δύο γεγονότα προηγηθεί, παύει αυτοδικαίως η συνεισφορά του Δημοσίου, καθώς και η αναστολή, οπότε και η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή εκποίησης στο πλαίσιο της πτώχευσης συνεχίζεται από το σημείο στο οποίο ευρισκόταν κατά τον χρόνο που επήλθε η αναστολή. Ομοίως, μετά την πάροδο 15 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, δεν δύναται να υποβληθούν νέες αιτήσεις για συνεισφορά.

Σχετικά άρθρα

Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com