Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρόεδρος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών – Πως η πλειοψηφία έγινε μειοψηφία

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου και νέων επιτροπών για τα ερχόμενα 2,5 χρόνια στον Δήμο Γρεβενών
Η διαδικασία των εκλογών άρχισε στις 10 πμ με την συμμετοχή και των 33 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρώτου συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  εξελέγη ο κ. Αχιλλέας Πασχαγιαννιδης στην τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία με 16 ψήφους υπέρ και 17 ψήφους κατά.
Η νομοθεσία σε αυτή την περίπτωση αναφέρει πως στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται πρόεδρος έστω και αν λάβει μια ψήφο.
Στις δυο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 15 σταυρούς προτίμησης αντίστοιχα ενώ άκυρα και λευκά βρέθηκαν 18.
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Ισαάκ Ισαακίδης και γραμματέας ο κ. Στουγιάννης με συναίνεση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στις εκλογές για την Οικονομική επιτροπή και για την Επιτροπή ποιότητα ζωής εξελέγησαν όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τρεις σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης. Στο σημείο αυτό υπήρξαν ενστάσεις όσον αφορά τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας.
Για τις παραπάνω επιτροπές υπήρξε συναίνεση με τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης να λαμβάνουν 30 σταυρούς προτίμησης και της συμπολίτευσης 25 σταυρούς ενώ σε κάθε εκλογή υπήρχαν και δύο λευκά. 
Για πρώτη φορά καταγράφεται στον Δήμο Γρεβενών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εκφράζει την πλειοψηφία του Σώματος ενώ ο συνδυασμός της πλειοψηφίας έχασε την «αυτοδυναμία» διατηρώντας 15 απο τους 33 συμβούλους  του συνόλου του σώματος του ΔΣ του Δήμου Γρεβενών.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης