POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Πότε τα ταξίδια στην Ευρώπη θα γυρίσουν σε προ Covid επίπεδα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, η συνολική ταξιδιωτική ζήτηση το 2022 θα έχει αρνητική απόκλιση 20% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Θετικές είναι οι προοπτικές ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης το 2022, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission-ETC) να εκτιμά ότι η συνολική ταξιδιωτική ζήτηση θα αποκατασταθεί σε έναν μεγάλο βαθμό και θα καταγράψει απόκλιση μόνο 20% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Πρόβλεψη η οποία αποδίδεται στην ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού και των ταξιδιών που θα πραγματοποιηθούν εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ETC, τα ταξίδια του εσωτερικού θα υπερβούν ακόμη και τα επίπεδα του 2019, ενώ τα διεθνή ταξίδια θα ακολουθήσουν πιο αργούς ρυθμούς ανάκαμψης, με την πλήρη αποκατάστασή τους να μην αναμένεται πριν από το 2024.

Πάντως, όπως επισημαίνει η Επιτροπή, αν και η παραλλαγή «Ομικρον» θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάκαμψη των μεγεθών του τουρισμού της Γηραιάς Ηπείρου το α’ τρίμηνο του 2022, πολλά κράτη προχωρούν σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν υιοθετήσει, καθώς η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν είναι όσο θανατηφόρα θεωρείτο αρχικά.

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που πιθανότατα θα συμβάλει στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού το 2022 ήταν η επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών το δ’ τρίμηνο του 2021, με την ETC να προβλέπει ότι ο αριθμός των ταξιδιών από τις ΗΠΑ με προορισμό κάποια χώρα της Ευρώπης θα επιστρέψει στα επίπεδα προ πανδημίας σχετικά γρήγορα και να εκτιμά ότι φέτος θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση.

Βέβαια, παρά την αισιοδοξία σχετικά με την αύξηση των διεθνών ταξιδιών, το παρατεταμένο «κλείσιμο» της κινεζικής αγοράς εξαιτίας της νόσου Covid-19 εκτιμάται ότι θα εντείνει την αβεβαιότητα και ενδέχεται να συνεχίσει να επηρεάζει τα ταξίδια παγκοσμίως μέχρι και το τέλος του 2022.

Ο απολογισμός του 2021

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της ETC, «European Tourism Trends & Prospects», οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη κατέγραψαν το 2021 αρνητική απόκλιση 62% σε σχέση με το 2019, με την εμβολιαστική κάλυψη στη Γηραιά Ηπειρο, το ψηφιακό πιστοποιητικό για την Covid-19 της ΕΕ και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών να αποτελούν βασικές παραμέτρους για την ανάκαμψη του κλάδου. Μία ανάκαμψη η οποία επιβραδύνθηκε εξαιτίας της εμφάνισης της παραλλαγής «Ομικρον», καθώς πολλά κράτη έσπευσαν να επιβάλουν εκ νέου ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του συγκεκριμένου στελέχους.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 2021 οι απώλειες αεροπορικών εταιρειών ανήλθαν συνολικά στα 18,5 δισ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν 1,4-1,5 δισ. λιγότεροι επιβάτες συγκριτικά με το 2019.

Η ETC, πάντως, σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί συνεχίζουν να ανακάμπτουν με διαφορετικούς ρυθμούς. Η Κροατία (-37%), η Γαλλία (-39%) και το Μονακό (-40%) σημείωσαν τις πιο ήπιες μειώσεις με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, λόγω της ζήτησης από γειτονικές χώρες και από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Την ίδια στιγμή, σημαντικές μειώσεις καταγράφηκαν στη Φινλανδία (-80%), στην Τσεχία (-81%), στη Λετονία (-78%), στην Εσθονία (-77%), στη Σλοβακία (-76%) και στη Λιθουανία (-74%).

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eνοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές. ανακαινισμένο, 110 τ.μ.
Πωλείται διαμέρισμα 64 τ.μ.
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com