Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος χωρίς καθόλου νερό;

Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό για περισσότερο από τρεις εβδομάδες -ο Mahatma Gandhi επέζησε 21 ημέρες πλήρους ασιτίας- αλλά το να επιβιώσεις χωρίς καθόλου νερό είναι πολύ διαφορετικό και το “όριο” πολύ χαμηλότερο.

Τουλάχιστον το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και κάθε μας κύτταρό μας το έχει ανάγκη. Το νερό λειτουργεί σαν λιπαντικό για τις αρθρώσεις μας, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης και βοηθά να καθαρίζουμε από τα απόβλητα.

Σε αντίθεση με ό, τι ισχύει για το φαγητό, ο μέγιστος χρόνος που μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό είναι μια εβδομάδα, διάστημα που σε αντίξοες συνθήκες, όπως η υπερβολική ζέστη, φυσικά μειώνεται.   Το όριο της μίας εβδομάδας βασίζεται σε παρατηρήσεις ανθρώπων στο τέλος της ζωής τους, όταν σταματούσε η πρόσληψη τροφής και νερού, σύμφωνα με τα όσα είπε στο NBC News ο Randall K. Packer, καθηγητής Βιολογίας στο George Washington University.

Ωστόσο, η εβδομάδα είναι μια γενική εκτίμηση. Το πιο χαρακτηριστικό είναι οι τρεις με τέσσερις ημέρες.  “Μπορείς να αντέξεις 100 ώρες χωρίς να πιες νερό σε μέσες εξωτερικές συνθήκες” σχολίασε ο Claude Piantadosi, καθηγητής στο Duke University. “Αν έχει δροσιά, μπορεί να αντέξεις λίγο περισσότερο. Αν εκτεθείς στον ήλιο, είναι λιγότερο”.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5