Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

“ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ»

Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 Χρόνων από την Ίδρυσή του (1976-2016) πραγματοποιεί   με  αφορμή την παρουσίαση  των δύο πονημάτων του κ. Ιωάννη Θ. Χαμιζίδη, « Ο Δίσκος της Φαιστού» – το πρώτο “πέτρινο CD ROM” – και τα «Γραμμικά Κείμενα», ερμηνευμένα με «κλειδί» την Ποντιακή διάλεκτο, ένα «Πνευματικό Διήμερο» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε. Κοζάνη.

Από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα τα Μνημεία αποτελούν  « ‘το όπλο’  ενάντια στη λήθη».  Οι Χρυσοφόροι Μυκήνες, η Ακρόπολη των Αθηνών και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα –   το παγκόσμιο σύμβολο Μμήμης Πολιτισμού που «δένει» μοναδικά το Ελληνικό Φως,   είναι τα θέματα  κορυφαίων επιστημόνων  στην εκδήλωση της επόμενης ημέρας.

Στόχος της πολιτισμικής αυτής συνέργειας είναι η  ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης  μεταξύ της του Λόγου, της Αρχιτεκτονικής,  της  Παιδείας, της Τεχνολογίας και του Πολιτισμού, στην ανέλιξη της ανθρώπινης υπόστασης  και στην δόμηση της ατομικής και συλλογικής μας ταυτότητας.  Στοιχεία  που η λαϊκή μας παράδοση κατέγραψε  και με την μουσική, τον χορό και το τραγούδι, τα οποία και απέδωσαν μοναδικά ερμηνεύοντας τα δύο βιβλία του κ. Χαμιζίδη  στο πολιτιστικό ντοκιμαντέρ  « Αγγίζοντας το μύθο μου ζω»,  τα Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων που πρωταγωνίστησαν: του Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος», της Ευξείνου  Λέσχη Κοζάνης,  και του  « Μουσικού Σχήματος  Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη».

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης