Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Πλεύρης: Έρχονται 5.610 προσλήψεις στην Υγεία- Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ

Στο σχέδιo ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε με συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν στο ΕΣΥ, καθώς και στις κυριότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, αλλά και στις αλλαγές που θα γίνουν τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πότε αναμένεται να πετάξουμε τις μάσκες και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, έπειτα από τις δραματικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τις προσλήψεις υγειονομικών, σημείωσε ότι «η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και επομένως σχεδόν άμεσα θα προκηρυχθούν οι θέσεις, ενώ και μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2022 θα προκηρυχθούν οι θέσεις για 910 άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού και περίπου 700 θέσεις ιατρών. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ».

Ακόμη, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. «Αρχικώς, θα ενοποιήσουμε διοικητικά όλες τις διάσπαρτες δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που διαθέτει η χώρα μας και παράλληλα θα ενισχύσουμε τον ρόλο του θεράποντος ιατρού» είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το μοντέλο των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που πληρώνονται με επίσκεψη, στην πραγματικότητα δεν παρέχει ολοκληρωμένη υπηρεσία στον πολίτη. Το μοντέλο αυτό θα αντικατασταθεί με πληρωμή κατ’ άτομο στον θεράποντα ιατρό με τη μορφή του capitation, όπως λειτουργούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες».

Η φιλοσοφία λοιπόν αναπτύσσεται ως εξής: Ο κάθε πολίτης έχει τον θεράποντα ιατρό του, ο οποίος τον παραπέμπει για κάθε ιατρική πράξη, αλλά και για την προσέλευσή του στο ΕΣΥ. Παράλληλα, λειτουργούν οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ και ενισχύονται και από τις ιδιωτικές δομές. Αυτό όλο το δίκτυο, σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις, παρέχει πλήρεις υπηρεσίες ΠΦΥ και λειτουργεί ως ανάχωμα στο να μην πιέζεται η δευτεροβάθμια περίθαλψη. Σε όλον αυτόν τον μηχανισμό πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν και οι υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής, αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της Υγείας».

Πλεύρης: Οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ
Ένα νέο στοιχείο που «μεταμορφώνει» τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, είναι η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταξύ άλλων, η οποία μάλιστα θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Όπως σημείωσε, έμφαση θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου και όχι στις παροχές.

«Ο ΕΟΠΥΥ από τώρα και στο εξής θα λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου του και όχι των παρόχων. Μέχρι σήμερα υπάρχει μία στρεβλή αντίληψη ότι ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί για να εξυπηρετεί τον κάθε πάροχο που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Υγείας», επισήμανε.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Οι βασικές αλλαγές είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση του οργανισμού με όρους σύγχρονου ασφαλιστικού φορέα, η ένταξη ποιοτικών κριτηρίων ως βασικό παράγοντα για τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και την αποζημίωση των πράξεων, και ο έλεγχος των υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο (real time) ώστε να αξιολογούνται άμεσα οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει τον ασφαλισμένο, υποχρεώνοντας τους παρόχους να αναβαθμίσουν ποιοτικά τις υπηρεσίες τους, αλλά και τον φορολογούμενο, καθώς μέσω του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο θα εξοικονομηθούν πόροι».

 

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com