AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ποιο είναι τo καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το router σας

H «ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία» ακούγεται σαν κάτι που μάλλον θα θέλαμε να αποφύγουμε, όμως τα διαφόρων ειδών ηλεκτρομαγνητικά κύματα στηρίζουν τις αισθήσεις μας και την αλληλεπίδρασή τους με τον κόσμο. Από τις εκπομπές φωτός μέσω των οποίων τα μάτια σας αντιλαμβάνονται αυτές τις λέξεις που μόλις διαβάσατε, μέχρι τα μικροκύματα που μεταφέρουν το σήμα WiFi στο laptop σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιστήμη της φυσικής.

Σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό κάθε μορφή σύγχρονης επικοινωνίας μεταφέρεται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μπορούν να χτυπήσουν ελαφρώς στην κεραία του αυτοκινήτου σας, να ταξιδέψουν μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που χρειάζεστε να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση αλλά και να αντανακλώνται ακόμη κι από το τίποτα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ατμόσφαιρα σε μεγάλα υψόμετρα γίνεται ένα πλάσμα, μία κατάσταση της ύλης στην οποία τα άτομα διαχωρίζονται και τα ηλεκτρόνια δεν είναι πλέον συνδεδεμένα με τον μητρικό πυρήνα τους. Τα πλάσματα έχουν ενδιαφέρουσες ιδιότητες καθώς αντιδρούν πολύ έντονα σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Σύμφωνα με έρευνα του διδακτορικού φοιτητή Jason Cole, στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, τα ραδιοσήματα του WiFi ταξιδεύουν πολύ πιο εύκολα μέσω ενός ελεύθερου χώρου, παρά μέσω των τοίχων, οπότε η ιδανική θέση για έναν δρομολογητή (router) είναι σε κάποιο σημείο με λιγότερα αντικείμενα και έπιπλα.

Μερικές φορές τα κύματα σταματούν. Τα φώτα που τρεμοπαίζουν στο βίντεο που ακολουθεί απεικονίζουν αυτή ακριβώς την κατάσταση.

 

Αυτό είναι το φαινόμενο του «στάσιμου κύματος», όπου οι αντανακλάσεις του WiFi επικαλύπτονται και εξουδετερώνονται. Αυτά τα σκοτεινά σημεία πάνω στον χάρτη του βίντεο υποδεικνύουν τα σημεία όπου το σήμα του WiFi είναι χαμηλό. Τα σημεία αυτά χαρτογραφήθηκαν πρόσφατα από συναδέλφους του Jason Cole και εξηγούνται αναλυτικά στο βίντεο που προηγήθηκε.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com