Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ποια ονόματα διάλεξαν περισσότερο Έλληνες και Ευρωπαίοι για τα παιδιά τους

Η επιλογή ονόματος που καλούνται να κάνουν οι γονείς που φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ όμορφη διαδικασία, αλλά και σε πραγματικό εφιάλτη, όταν δεν υπάρχει ομοφωνία Σε χώρες όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ, τα πιο δημοφιλή ονόματα που επιλέγονται κάθε χρόνο, αποτελούν αντικείμενο έρευνας από εξειδικευμένες στο συγκεκριμένο θέμα ιστοσελίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με το euronews η συγγραφέας Λόρα Γουότενμπεργκ δημιούργησε την ιστοσελίδα babynamewizard.com, όπου έχει συγκεντρώσει τα δημοφιλέστερα ονόματα παγκοσμίως. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ‘Today’s Parent’, λέει χαρακτηριστικά πως στις ΗΠΑ, συνήθης πρακτική είναι να επιλέγονται ονόματα που έχουν από 5 έως 7 γράμματα. Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές είναι το Ava, Ivy, Luna, Kai και Leo. Κάποιοι άλλοι καταλήγουν στο Sebastian, Theodore, Valentina and Gabriella.

Στη Μεγάλη Βρετανία, οι πιο δημοφιλείς επιλογές για κορίτσια το 2016 είναι Olivia, Lily, Sophia, Emily, Amelia, Ava, Isla, Isabella και Isabelle, ενώ για τα αγόρια πρώτο έρχεται το Oliver και ακολουθούν, Muhammad, Noah, Harry, Jack, Charlie, Jacob.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Wikiwand, οι λίστες με τα δημοφιλέστερα ονόματα αποδεικνύουν ότι η παράδοση καλά κρατεί.

Έτσι στα αγόρια το προβάδισμα έχουν τα ονόματα Γιώργος, Ιωάννης, Κωνσταντίνος, Δημήτριος, Νικόλαος, Παναγιώτης, Βασίλης, Χρήστος, Αθανάσιος και Μιχάλης.

Στα κορίτσια οι πλέον συνήθεις επιλογές είναι οι ακόλουθες: Μαρία, Ελένη, Κατερίνα, Βασιλική, Σοφία, Αγγελική, Γεωργία, Δήμητρα, Κωνσταντίνα και Παρασκευή.

Τα πιο αγαπητά ονόματα για κορίτσια στη Γαλλία, είναι: Louise, Alice, Chloe, Emma, Ines, Sarah Jeanne, Anna, Adele, Juliette και για αγόρια Gabriel,Adam, Raphael, Paul, Louis, Arthur, Alexandre,Victor, Jules και Mohamed Στην Ισπανία, τα πιο δημοφιλή ονόματα είναι Hugo,Daniel και Pablo και για κορίτσια Ane, June και Nahia.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης