Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Παίρνουν πίσω το μέτρο με τις αποδείξεις

Απίστευτη προχειρότητα επιδεικνύει το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών 20 ημέρες πριν τελειώσει ο χρόνος στο θέμα των αποδείξεων. Λίγες ώρες μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και το απόλυτο αλαλούμ με τις αποδείξεις τελικά το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει τη διάταξη για τη συγκέντρωση αποδείξεων για τα εισοδήματα του 2015.
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζουν πως οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν τον Φλεβάρη.
Ωστόσο, μένει να ανακοινωθεί τι θα ισχύσει τελικά και με τι θα αντικατασταθεί.
Πριν από λίγες ώρες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να αρχίσουν τη συλλογή αποδείξεων για τα εισοδήματα του 2015, όπως προβλέπεται από τις παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή..
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα διατηρηθεί και το 2015 το 10% του εισοδήματος. Αν δηλαδή, ένας φορολογούμενος έχει εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση ωστόσο που δεν θα δηλώσει αποδείξεις του 10%, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν από τους φορολογούμενους. Έτσι θα υπάρχει πρόσθετος φόρος 220 ευρώ.
Η οριστικοποίηση πάντως για την συλλογή αποδείξεων ίσων με το 10% του εισοδήματος, θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο υπάρχει και ένα καλό νέο που προέρχεται από τα… capital controls. Σύμφωνα με τη νέα παρέμβαση , διαγράφεται ο φόρος δωρεάς χρηματικών ποσών έως 5.000 ευρώ που έγιναν από τα capital control και μετά. Ο φόρος είναι 10% επί των χρηματικών ποσών και έτσι πρόκειται να επιστραφούν ποσά έως 500 ευρώ. Η ελάφρυνση αυτή ισχύει μόνο για δωρεές από γονείς σε τέκνα και από παππούδες σε εγγόνια.
Το μαρτύριο πάντως της συλλογής αποδείξεων θα σταματήσει από το 2016, οπότε η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων θα δίνεται μόνο εφόσον οι δαπάνες γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Λίγο αργότερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο 22% σε όσους δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις για το 2015 (αξίας 10% του φετινού εισοδήματος), όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5