email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Eτήσια τακτική περιφερειακή γενική συνέλευση

Η ετήσια τακτική περιφερειακή γενική συνέλευση του Περιφερειακού τμήματος συνταξιούχων ΟΤΕ  Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Κοζάνης.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσημοι προσκεκλημένοι μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Πανελληνίου συλλόγου συνταξιούχων  Τηλεπικοινωνιών-ομίλου ΟΤΕ, Κώστας Λουκόπουλος, ο ταμίας Παναγιώτης Φωτεινόπουλος,  ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης, Άγγελος Βουκάντσης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Γιώργος Κατσιμπογεώργος, αλλά και πολλά μέλη του περιφερειακού τμήματος Κοζάνης.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην εκδίκαση της πιλοτικής αγωγής μελών του Δ.Σ,  για τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα επιδόματος ευθύνης και συντάξεων,  η οποία εκδικάστηκε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης, εντός τριμήνου. Πρόκειται για τη μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών των Δ.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑ για τη μη εφαρμογή της απόφασης του συμβουλίου επικρατείας, 2287/2016, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και γενικά στην προσπάθεια η εφαρμογή του συνταξιοδοτικού, ν. 4387/2017, να έχει τις λιγότερες δυνατές δυσμενείς επιπτώσεις.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος συνταξιούχων ΟΤΕ Κοζάνης, κ. Λευτέρης Μεταξιώτης εισηγήθηκε τα θέματα του διοικητικού απολογισμού και του προγραμματισμού δράσης έτους 2017, ο ταμίας Γιώργος Ευκολίδης τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό του έτους 2017, ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής ανάγνωσε το πόρισμα της Ελεγκτικής επιτροπής, ενώ ο εκπρόσωπος του Δ.Σ., τα πεπραγμένα του Δ.Σ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συνέδρων, οι οποίοι  έθεσαν διάφορα ερωτήματα, ζήτησαν διευκρινήσεις για τα πεπραγμένα των οργάνων διοικήσεως και άσκησαν εποικοδομητική και χρήσιμη κριτική. Στη συνέχεια στη δευτερολογία του ο κ. Μεταξιώτης έδωσε επαρκείς και λεπτομερείς διευκρινήσεις και απάντησε στα τεθέντα ερωτήματα.

Όλα τα θέματα ημερησίας διάταξης εγκρίθηκαν από το σώμα με απόλυτη ομοφωνία, ενώ εκδόθηκε ψήφισμα. Ειδικότερα,  η τακτική περιφερειακή γενική συνέλευση του Περιφερειακού τμήματος συνταξιούχων ΟΤΕ Κοζάνης,  ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε το ως κατωτέρω ψήφισμα-πρόταση, για τη Γ.Α.Σ. του Π.Σ.Σ.Τ.-Ο. ΟΤΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μάιου στην Αθήνα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Να διεκδικήσουμε την έκδοση υποσχετικού μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης, λήξης για όλες τις περικοπές που έχουμε υποστεί με όλους του σχετικούς νόμους οι οποίοι αγγίζουν τα ακραία όρια της αντισυνταγματικότητας.

Να θεσμοθετηθεί ο οικογενειακός γιατρός και η ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και δικαίωμα επιλογής των ιατρών ειδικοτήτων.

Να επανέλθει η οδοντιατρική περίθαλψη.

Να συμβάλουμε όπου και όσο μπορούμε να στηριχθούν οι φορείς υγείας και να περιορίσουμε την ταλαιπωρία και τον πόνο των ασφαλισμένων μελών μας.

Ο ΕΟΠΥΥ ως οργανισμός μίσθωσης υπηρεσιών υγείας πρέπει να μισθώσει πολλούς παρόχους υγείας με το κρατικό τιμολόγιο.

Να επιδιώξουμε τη βελτίωση των διατάξεων του ενιαίου κανονισμού περιθάλψεως υγείας.

Την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα ταμεία μας από το κούρεμα των αποθετικών του.

Τη βελτίωση των παροχών σε χρήμα και σε είδος.

Την υγιή και επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών με υγιείς πόρους.

Τη διεκδίκηση επιδόματος θέρμανσης.

Τη συμμετοχή στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού των συνταξιούχων.

Τη σύμπραξη με το δημόσιο ή ιδιώτες παρόχους  για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τη μη νομοθετική ρύθμιση και ψήφιση ειδικού νόμου για τη σύσταση, οργάνωση, και λειτουργία των συνταξιοδοτικών οργανώσεων και αναγνώριση του κινήματος των συνταξιούχων ως κοινωνικού φορέα.

Την ένταξη στο εθνικό σύστημα υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.

 

Θανάσης Τέγος

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5