Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ίδρυση Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ίδρυση της Σχολής Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Η σημερινή παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην εκδήλωση για τη δημιουργία της Σχολής, σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στο πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα για την περιοχή. Η επίσκεψη της κας Μενδώνη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η Υπουργός με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό για τη δημιουργία Σχολών Πέτρας στον Πεντάλοφο Κοζάνης και στα Λαγκάδια Αρκαδίας.

Με τη δημιουργία της Σχολής Πέτρας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμβάλλει στην αναγέννηση ενός τόσο σημαντικού επαγγέλματος για την ιστορία και τη βιωσιμότητα της περιοχής. Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα των τοπικών κοινωνιών όπως ο Πεντάλοφος και να αναπτυχθεί παράλληλα και η ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης «Η Σχολή Πέτρας για την περιοχή μας δεν αποτελεί μόνο μια αιτία για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και ένα μέσο διατήρησης της τέχνης και της παράδοσης.  Γι’ αυτό και η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι παρούσα στις αναγκαίες αλλαγές και στις προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο μας.»

Ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία αντιμετώπισε άμεσα θετικά αυτή την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως στόχος όλων είναι με την ίδρυση της Σχολής να βελτιωθούν οι συνθήκες του γεωγραφικού χώρου της ευρύτερης περιοχής, καθώς στην περιοχή του Βοΐου συνυπάρχουν το φυσικό περιβάλλον με το οικιστικό απόθεμα και την πολιτιστική κληρονομιά.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου και το Σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» παρουσιάστηκε παράλληλα έκθεση φοιτητικών εργασιών για τον παραδοσιακό οικισμό Πενταλόφου από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου UVU-Utah Valley University.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ