AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

«Πειράματα και δοκιμές» με το μέλλον της Τηλεθέρμανσης – Ο Δήμος Κοζάνης πανηγυρίζει για την ένταξη σε πιλοτικό πρόγραμμα

Με ένα πανηγυρικό δελτίο τύπου ο Δήμος Κοζάνης χαιρετίζει την ένταξή του στο πρόγραμμα NetZeroCities Pilot Cities, ενός διετούς προγράμματος που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο της Αποστολής των Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίζεται «η Κοζάνη είναι μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει σε αυτό» και μαζί με άλλες 52 πόλεις θα εφαρμόσει καινοτόμες δράσεις για την επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας και της απανθρακοποίησης.

Ο Δήμος Κοζάνης θα υλοποιήσει το έργο με τίτλο «Net-zero Energy fUture through the identification of innovative Technologies under a circulaR, sustainable, and inclusive just transitiON- NEUTRON το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός συστήματος θερμικής μπαταρίας, σε ερευνητικό επίπεδο, που θα τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και από τη διαχείριση αποβλήτων και λυμάτων στο πλαίσιο μιας κυκλικής διαδικασίας. Στόχος, η υποκατάσταση του πετρελαίου που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης τη στιγμή που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν αν θα έχουν Τηλεθέρμανση την επόμενη μέρα με τις μονάδες της ΔΕΗ να λειτουργούν ανάλογα με τις επιταγές του χρηματιστηρίου ενέργειας, «δοκιμάζει να πειραματιστεί» μέσω πιλοτικών προγραμμάτων προβάλλοντας λύσεις οι οποίες προφανώς και δεν διασφαλίζουν το πολύτιμο αγαθό της θέρμανσης στους πολίτες.

Και μπορεί η αναζήτηση νέων εναλλακτικών λύσεων να είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να τρέξει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί πρόταση η ένταξη σε πιλοτικό πρόγραμμα που φαντάζει μακρινό, αλλά και όχι ρεαλιστικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Δήμος Κοζάνης θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με βασικούς εταίρους στο σχήμα της κυκλικής οικονομίας, τη ΔΕΥΑΚ και τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Επίσης, εταίροι στο έργο θα είναι η ΕΥΑΘ, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα όπως το ΑΠΘ με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, το ΕΚΕΤΑ με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, το γερμανικό Ινστιτούτο για την Ηλιακή Ενέργεια Julich του Πανεπιστημίου του Άαχεν, ενώ στους τεχνολογικούς εταίρους περιλαμβάνεται η γερμανική Kraftanlagen, θυγατρική του γαλλικού κολοσσού Bouygues, η ΑΒΒ Ελλάδος, η ZEUS Helios και η Ergoncell με έδρα την Κοζάνη.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com