email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

ΠΑΣΣΔΕ: Δραματική η κατάσταση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

ΠΑΣΣΔΕ σε ανακοίνωσή του περιγράφει τη δραματική όπως τη χαρακτηρίζει κατάσταση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο σύλλογος μας, ο οποίος εκπροσωπεί όλους αυτούς που έχουν εργαστεί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με επίκεντρο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στους 14 μήνες ύπαρξης του συλλόγου μας και παρά τις επίμονες προσπάθειες μας δεν βρήκαμε ανταπόκριση στα αιτήματα μας από πλευράς του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ειδικότερα της αντιπροέδρου που είχε τις αρμοδιότητες για τα ΣΔΕ. Αλλά και μετά την τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε αυτόν η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε μιας απλής τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός διαβίβασε τον φάκελο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε εισαγγελέα για οικονομικό έλεγχο όσον αφορά την περίοδο 2011-2017. Πρόκειται για την περίοδο όπου οι καθυστερήσεις πληρωμών για όλους τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές και τους συμβούλους ήταν μόνιμες και ξεπέρασαν κάθε ανεκτό όριο, φτάνοντας ακόμα και τους 9 μήνες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές μας και οι ασφαλιστικές εισφορές για την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά δεν έχουν καν υπογραφεί οι συμβάσεις μας.

Σε έγγραφο ερώτημα σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας που απευθύναμε στο Λογιστήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακριβώς πριν από ένα χρόνο δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση, ενώ και τα επίμονα προφορικά μας ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι υποψίες μας για κακοδιαχείριση ήταν απολύτως βάσιμες, και για αυτό περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εισαγγελικό πόρισμα.

Η ανησυχία μας ενισχύεται από το γεγονός ότι εδώ και 3 εβδομάδες περίπου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ βρίσκεται υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών για τα προβλήματα σίτισης που υπάρχουν στις φοιτητικές εστίες. Η κατάληψη όμως αυτή έχει παγώσει την διαδικασία πρόσληψης μας στα ΣΔΕ αλλά και την διαδικασία πληρωμής μας για την προηγούμενη σχολική χρονιά, παρά το γεγονός ότι η σχετικά έγκαιρη δημοσίευση των οριστικών πινάκων είχε δώσει την ελπίδα ότι θα αποφεύγονταν η καθυστέρηση στις προσλήψεις.

Να επισημάνουμε ότι για πολλούς ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των ΣΔΕ η απασχόληση σ’ αυτά είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος. Παράλληλα η απουσία τους απ’ τα σχολεία, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση των μαθητών και για το κύρος των ΣΔΕ.

Το κόστος για εμάς, για τους εκπαιδευόμενους και για τον ίδιο τον θεσμό των ΣΔΕ είναι μεγάλο. Γι’ αυτό καλούμε το Yπουργείο ή/και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τους φοιτητές που έχουν καταλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να συζητήσουν ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση στο πρόβλημα, διότι η καθυστέρηση είναι ήδη σημαντική. Πρέπει επιτέλους οι ωρομίσθιοι και οι σύμβουλοι να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να πληρωθούν όσοι εργάστηκαν στην προηγούμενη τραγική σχολική χρονιά των 3 μηνών (Μάιος-Ιούλιος).

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέρθουμε για αυτά τα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΤΑΞΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ