Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΠΑΣΟΚ: Οι ισορροπίες και οι εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή -Σάρωσε ο Σπυρόπουλος, εκλέγεται γραμματέας

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (4-5 του μηνός) θα συγκαλέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που εξελέγη από το Συνέδριο.

Εκεί, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλέξουν το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο γραμματέα του κόμματος, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, που σάρωσε στην ψηφοφορία και ήρθε πρώτος στην Κεντρική Επιτροπή, όπως ήταν αναμενόμενο. Πολύ ψηλά, δεύτερος ήρθε ο απερχόμενος γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και τρίτος ο στενός συνεργάτης του Ν. Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης

Όλες οι πλευρές δηλώνουν νικητές, η κάθε μία για τους λόγους της καθώς στη σύνθεση του οργάνου – που διευρύνθηκε στα 301 μέλη εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Φυσικά, την απόλυτη πλειοψηφία (άνω του 65%) διαθέτουν οι «προεδρικοί» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη Χ. Τρικούπη είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς, πέραν της αναμενόμενης άνετης επικράτησης και της ισχυρής πλειοψηφίας, υπήρξε ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό των εκλεγμένων, ένα μείγμα νεότερης γενιάς 40άρηδων αλλά και εκπροσώπηση όλων των τάσεων. «Εκπροσωπούνται άπαντες, όπως πρέπει να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουμε σταλινικές πλειοψηφίες» λένε με έμφαση. Είναι γεγονός ότι η πλευρά Ανδρουλάκη που στόχευε εξαρχής στην ευρεία πλειοψηφία, δεν ενδιαφέρονταν τόσο για τις πρώτες θέσεις – ή έτσι λένε μετά τα αποτελέσματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν και παράπονα από ορισμένα στελέχη ότι δεν βοηθήθηκαν όσο θα ήθελαν και βρέθηκαν σε χαμηλές θέσεις.

Είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί από όσους πήγαν εξαιρετικά καλά στη σταυροδοσία και δεν ανήκαν αμιγώς στην τάση Ανδρουλάκη, πριμοδοτήθηκαν γενναία από τους προεδρικούς.

Τέλος, είναι προφανές ότι η σιγουριά της ποσόστωσης των γυναικών οδήγησε το μπλοκ Ανδρουλάκη σε προοώθηση των ανδρών ώστε να μην μείνουν εκτός μεγάλα ονόματα, αλλά έφερε σε απρόσμενα χαμηλές θέσεις μερικά από τα «πουλέν» των ανδρουλακικών του γυναικείου φύλου. Ωστόσο, η μάχη για τους σταυρούς αφορά τους υποψηφίους μεν, αλλά όχι τη μεγάλη εικόνα. Κανείς δεν θα θυμάται σε μερικές εβδομάδες ποιος βγήκε σε ποια θέση κατάταξης στην Κεντρική Επιτροπή. Τουναντίον αυτό που θα μετράει θα είναι η συσπείρωση, ο έλεγχος της πλειοψηφίας στους κρίσιμους μήνες που έρχονται. Και αυτό το πέτυχε απολύτως η πλευρά Ανδρουλάκη που λέει με έμφαση: «Και τώρα, η μάχη των εκλογών».

Αλλά και στο μπλοκ των υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου επικρατεί ευφορία. Όπως λένε, το ψηφοδέλτιο που προωθούσαν εμπεριείχε μείξη στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, με κομματική εμπειρία, ανανέωση, γυναίκες σε μεγάλο αριθμό (στις πρώτες 5 οι 80% είναι του κλίματος Παπανδρέου) και αποδήμους, αντικατοπτρίζοντας την πολιτική φιλοσοφία του πρώην πρωθυπουργού. «Δεν μας περίμεναν τόσο ψηλά, όπως ούτε στις εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές» θριαμβολογούν.

Λόγους να είναι ικανοποιημένοι έχουν ο Παύλος Χρηστίδης, που κατετάγη πολύ ψηλά εκλέγοντας και υποστηρικτές του, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παύλος Γερουλάνος.

Πιο αναλυτικά, το αμιγώς προεδρικό μπλοκ εξέλεξε 190-200 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το μπλοκ των παπανδρεϊκών περίπου 70 (ποσοστό 23% περίπου), ο Ανδρέας Λοβέρδος περί τους 18-20, ο Παύλος Χρηστίδης εξέλεξε 8-10 του κλίματός του, ενώ και η πλευρά του Παύλου Γερουλάνου εξέλεξε 2-3 μέλη.

Η τελική σταυροδοσία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Η πρώτη δεκάδα
Με ενσωματωμένο το 100% των 4.493 έγκυρων ψηφοδελτίων -αλλά πριν από την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων και τις όποιες ενστάσεις και επανακαταμετρήσεις-, την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν οι εξής:

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2.258 ψήφοι
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1.436
ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1.204
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 956
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ 883
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 838
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 818
ΛΩΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 813
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 783
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΑΡΗΣ 776

Η σειρά κατάταξης
Όπως προείπαμε στη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (2.258).

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.436 ψήφους), που στηρίχθηκε από το «παπανδρεϊκό» μπλοκ, ένα κομμάτι «γεννηματικών», αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από «ανδρουλακικούς».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με 1.204 ψήφους.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης

Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου (956 ψήφους), ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από το σύστημα Ανδρουλάκη.

Ο Κώστας Παπαδημητρίου

Πέμπτος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου (883), που είναι του κλίματος Χρηστίδη.

Έκτος ο Παύλος Χρηστίδης (838) που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς.

Ο Παύλος Χρηστίδης

Εβδομος ο «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης (818).

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Όγδοος ο προεδρικός Θόδωρος Λώλος συνδικαλιστής, ένατος ο Κώστας Πανταζής (είχε στηρίξει Π. Γερουλάνο στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία και κλίνει προς Παπανδρέου) και τη δεκάδα κλείνει ο Άρης Καρβούνης, επίσης από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη.

Στην ενδέκατη θέση ο επίσης «παπανδρεϊκός» Φίλιππος Σαχινίδης.

Οι προεδρικοί
Επίσης, από τους «ανδρουλακικούς», ψηλά είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (37ος), ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 30), ο Χάρης Δούκας (θέση 51),
ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 67), η Μάρα Κουκουδάκη που είναι πρώτη γυναίκα από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη (θέση 82), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος (84ος).

Η Μάρα Κουκουδάκη

Πιο χαμηλά η διευθύντρια του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (171η), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (237η θέση) κ.ά.

Ηρακλής Δρούλιας

Στις πρώτες θέσεις «παπανδρεϊκοί», πρώτη γυναίκα η Χαλάτση
Από τους «παπανδρεϊκούς», εκτός από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Φίλιππο Σαχινίδη, σάρωσε η εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου Εφη Χαλάτση, η οποία ανέβηκε στην 29η θέση και είναι η πρώτη γυναίκα (στο σύνολο) σε σταυρούς, όπως και ο Δημήτρης Ρέππας (κατατάσσεται 38ος). Πολύ καλά πήγαν επίσης ο Γιώργος Πεταλωτής (72ος), ο Δημήτρης Οικονόμου (48ος), ο Βασίλης Νούσιος (61ος), η Πωλίνα Λάμψα (77η).

 

Η Έφη Χαλάτση

Στις «γραμμές» των παπανδρεϊκών συμπεριελήφθησαν οι προερχόμενοι από την Ανανεωτική Αριστερά Θόδωρος Μαργαρίτης, Ισμήνη Μώρου, Έφη Παγκάλου και Δημήτρης Στάμου.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας εξελέγη στην 26η θέση, ο Στέφανος Παραστατίδης (74ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (55ος), ο Πέτρος Ευθυμίου -τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος- κατατάσσεται 125ος, και ο Χρήστος Πρωτόπαπας 202ος.

Ο Μανώλης Όθωνας

Ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, κατατάσσεται στη 210η θέση.

Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 40 άνδρες λόγω της ποσόστωσης τού 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπει να προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κ.λπ.) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η τελική σύνθεση του οργάνου θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των ποσοστώσεων.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι «η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή».

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα σε μορφή PDF:

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ