Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σύστημα TAXISnet και είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία υποβολής δηλώσεων για τις επιχειρήσεις που έληγε σήμερα.

Η παράταση θα δοθεί με απόφαση του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και θα αφορά τόσο τα νομικά όσο και τα φυσικά πρόσωπα. Για τα πρώτα η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Αυγούστου και για τα φυσικά πρόσωπα η 28η Αυγούστου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που παρατηρηθούν πάλι προβλήματα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών είναι διατεθειμένο να δείξει ανοχή 2 ως 3 ημερών μετά τη λήξη των προθεσμιών και να μην επιβάλει τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων που προβλέπει ο νόμος.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως μόλις πριν 24 ώρες το υπουργείο Οικονομικών είχε “απειλήσει” ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Είχε λογαριάσει όμως χωρίς το… TAXISnet, που το βράδυ της Τετάρτης έβαλε… STOP στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων!

Οι λογιστές, καθώς και λοιποί φορολογούμενοι αδυνατούσαν να μπουν στο σύστημα και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων εγκαίρως.

Αιτία για το… μπλόκο ήταν, σύμφωνα με την εκτίμηση των λογιστών, η υπερφόρτωση του συστήματος, αφού μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, όσοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση, έτρεξαν να το κάνουν!

Αλλά όσοι προσπάθησαν μόλις έβαλαν τον κωδικό τους αντί να μπουν στην καρτέλα τους έβλεπαν το μήνυμα: “Μη δυνατή η εύρεση υπηρεσίας/εγγράφου”.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους όπως:

– Πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων).
– Προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5