Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Παράταση για ένα μήνα της κάρτας σίτισης και του πιλοτικού ΚΕΑ

Παράταση για ένα μήνα θα πάρουν η κάρτα σίτισης και η οικονομική ενίσχυση που δίνεται στους πολίτες 30 δήμων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Τα δύο μέτρα στήριξης ήταν να ολοκληρωθούν με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνονται με απόφαση της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ώστε να μην δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του ΚΕΑ. Στη σχετική τροπολογία, που είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνεται επίσης δίμηνη παράταση στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Η πλατφόρμα για να υποβληθούν οι νέες αιτήσεις για το ΚΕΑ αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και η πρώτη δόση αναμένεται να δοθεί το τελευταίο πενθήμερο του Φεβρουαρίου όπως ορίζει ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του πιλοτικού προγράμματος του ΚΕΑ φτάνουν τους 48.319 και αυτοί της κάρτας σίτισης τους 120.097. Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας λειτουργούν σήμερα σε 62 δήμους της χώρας. Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, το υπουργείο έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 δήμους και 254 κέντρα κοινότητας σε ισάριθμους δήμους.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης