email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Παραμένουν απλήρωτοι από τον δήμο Γρεβενών 46 υπάλληλοι στους παιδικούς σταθμούς και στο «Βοήθεια στο σπίτι»

O Σύλλογος Εργαζομένων Α/Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Γρεβενών έστειλε προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και προς τον Δήμαρχο Γρεβενών την παρακάτω επιστολή:

Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ.

κα Πρόεδρε,

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων και επιτόπια επίσκεψη των εκπροσώπων του Συλλόγου μας στην Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΕΚΕΓ του Δήμου Γρεβενών και έπειτα από επαφές, τόσο με τους εργαζόμενους, όσο και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., διαπιστώθηκαν τα εξής:

  1. Οι 18 εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι από 01-08-2020.
  2. Οι 28 (7,14,7) εργαζόμενοι στις λοιπές Δομές της ΔΕΚΕΓ (Παιδικοί – Βρεφικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) παραμένουν απλήρωτοι από 01-06-2020.
  3. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Δομές περιορίστηκαν στο μισό.
  4. Τα Προγράμματα που λειτουργούν δεν έχουν τακτική χρηματοδότηση και οι χρηματοδοτήσεις δεν επαρκούν για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης.
  5. Στους εργαζόμενους ασκούνται πιέσεις για να αναλάβουν καθήκοντα αλλότρια προς τις ειδικότητές τους και την πρόσληψή τους στην Επιχείρηση.

Δεν παραβλέπουμε τις κυβερνητικές ευθύνες σε κεντρικό επίπεδο, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων, οι οποίες με τις επιλογές τους έχουν περιορίσει σημαντικά τις χρηματοδοτήσεις των Προγραμμάτων, απαξιώνουν τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και οδηγούν τους γονείς στις ιδιωτικές Δομές.

Ωστόσο προσβλέπουμε στις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει συνολικά την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των κοινωνικών του υπηρεσιών, και ζητάμε από το κυρίαρχο πολιτικό όργανο διοίκησης του Δήμου να πάρει θέση για όλα τα παραπάνω προβλήματα και να δρομολογήσει άμεσες λύσεις για την οριστική επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οχλήσεις των Τραπεζών, αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα βασικά, έχουν χάσει τον ύπνο τους, την αξιοπρέπειά και την υπόληψή τους.

Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να βάλουμε ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΕΚΕΓ, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 65 του Ν. 4722/2020), με την εξασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Να συνδράμει ώστε άμεσα να επεκταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Δομές που περιορίστηκαν στο ήμισυ, αξιοποιώντας χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και την πρακτική που ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι, εφόσον διαπιστώνει την αναγκαιότητα της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των υφιστάμενων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες του.

Να δεσμευτεί η διοίκηση της ΔΕΚΕΓ με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής για τα εξής:

  1. Για την ανακατανομή του προσωπικού και των συνεργατών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ομαλής λειτουργίας των Προγραμμάτων και της απρόσκοπτης χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας της ενδεχόμενης απασχόλησης εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα.
  2. Για να χορηγηθούν σε άμεσο χρόνο όλα τα δικαιούμενα επιδόματα, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, το γάλα, ο απαιτούμενος εξοπλισμός και τα μέσα προστασίας λόγω του COVID-19, σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  3. Για να βρεθούν οι αναγκαίες υποδομές ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις για βρέφη, για να καλυφθεί η ζήτηση και για να αυξηθεί η επιχορήγηση αφού οι ιδιωτικές δομές δεν παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.
  4. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία των Προγραμμάτων στις καλύτερες από τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, έναντι αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων, οι οποίες λειτουργούν με συνδρομές και εισφορές γονέων.

Παρακαλούμε λοιπόν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, να θέσετε τα παραπάνω ζητήματα στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης και να δώσετε το δικαίωμα λόγου για προφορική ανάπτυξη των αναφερόμενων προβλημάτων τόσο από εκπρόσωπο του Σωματείου, όσο και από εκπροσώπους των ίδιων των εργαζομένων.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία.

Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο

                  Ο   Γεν. Γραμματέας                                               Ο   Πρόεδρος

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται στην Κοινότητα Οροπεδίου
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ