Πανελλήνιες 2021: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων των υποψηφίων – Οι προθεσμίες και η διαδικασία
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2021.
Με απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και δημοσιεύτηκε πλέον σε ΦΕΚ, ορίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλήνιες 2021, από υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, θα διεξαχθεί από τις 8 Μαρτίου 2021 έως τις 19 Μαρτίου 2021.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση για τις Πανελλήνιες τονίζονται τα εξής δυο σημεία:
1) Ως προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 ορίζεται το χρονικό διάστημα από 8/3/2021 ως 19/3/2021. Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.
2)Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής θα εκδοθεί σχετική αναλυτική εγκύκλιος.
Πανελλήνιες: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Για τις Πανελλήνιες 2021 θα ισχύει ένα νέο σύστημα, αυτό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει προ ημερών το εύρος των συντελεστών μέσα από το οποίο θα μπορούν να επιλέξουν τα πανεπιστημιακά τμήματα.
Ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης εξήγησε χθες στο iefimerida.gr τι ακριβώς είναι το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καθώς και πώς αλλάζουν το «παιχνίδι» οι νέοι συντελεστές. «Ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων αφορά στα 4 μαθήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου. Αυτό θα γίνεται υπολογίζοντας τον μέσο όρο κάθε μαθήματος και μετά το μέσο όρο των τεσσάρων μαθημάτων κάθε Πεδίου. Αυτός ο μέσος όρος θα πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στρατηγάκης.
Στη συνέχεια, «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε τμήματος, δηλαδή το γινόμενο του μέσου όρου των επιδόσεων επί το συντελεστή που θα ορίσει κάθε τμήμα, θα συγκριθεί με το μέσο όρο των επιδόσεων του υποψηφίου, χωρίς να εφαρμόζονται οι συντελεστές βαρύτητας και αν ο υποψήφιος έχει μέσο όρο στα 4 μαθήματα του πεδίου του μεγαλύτερο ή ίσο από την ΕΒΕ του τμήματος μόνο τότε μπορεί να δηλώσει το τμήμα στο Μηχανογραφικό του» προσέθεσε.
- Προηγούμενο Οριστικό: Δεύτερη ευκαιρία για τα «κουρεμένα» ενοίκια του 2020- Θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες
- Επόμενο e-ΕΦΚΑ: Από 5 Μαρτίου οι νέοι μηχανικοί μπορούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία