email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Πάγια ρύθμιση οφειλών:Ποιοι θα μπουν σε 24 και ποιοι σε 48 δόσεις

Η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών καλείται να «γιατρέψει» την «πληγή» των κατασχέσεων.Τα νούμερα προκαλούν σοκ. Αρρύθμιστα χρέη 80 δις. ευρώ, 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία, πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς και υποθηκευμένα ακίνητα, 577 χιλιάδες νοικοκυριά στον “προθάλαμο” των κατασχέσεων.

Είναι μια από τις βαθιές «πληγές» της κρίσης. Οι 120 δόσεις μπόρεσαν να καλύψουν περί τα 6 δις. Θα μπορέσει η νέα πάγια ρύθμιση να «γιατρέψει» αυτήν την πληγή; Θα μπορέσει να λειτουργήσει έστω ως «αμορτισέρ» έναντι των τρεχουσών υποχρεώσεων, έως ότου νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σταθούν καλύτερα στα πόδια τους;Παλιά χρέη που έμειναν απλήρωτα και δεν ρυθμίστηκαν ως τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και οι φόροι του 2020, θα μπορούν να καλυφθούν από την “ομπρέλα” της νέας ρύθμισης, που κάνει πρεμιέρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα προηγηθεί η υπογραφή της Απόφασης με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και η αναγκαία τροποποίηση του λογισμικού της πάγιας ρύθμισης στο Taxisnet, καθώς η δομή και λειτουργία της νέας ρύθμισης είναι διαφορετική.

Αναμφίβολα, το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ότι φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και απλήρωτος ΕΝΦΙΑ θα μπορούν να εξοφληθούν ως και σε 24 δόσεις, ενώ όσοι χρωστάνε από κληρονομιές και πρόστιμα τροχαίας- δήμων- αυθαιρέτων, θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής ως και σε 48 δόσεις. Το “κλειδί” είναι ότι κάθε μήνα απαιτείται ελάχιστη καταβολή μόλις 30 ευρώ.

Το αδύνατο σημείο των ρυθμίσεων οφειλών είναι συνήθως τα εισοδηματικά κριτήρια, που λειτουργούν ως “κόφτης”. Το πλεονέκτημα της νέας ρύθμισης είναι ότι προβλέπει τέτοια κριτήρια ΜΟΝΟ για όσους φτάσουν στις 48 δόσεις. Από την άλλη, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι δεν “παγώνουν” οι κατασχέσεις λογαριασμών, ότι μπαίνει “καπέλο” 15% για όσους καθυστερούν τις δόσεις αλλά και “καπέλο” 1,5% στο επιτόκιο αν κάποιος επιλέξει πάνω από 12 δόσεις, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι το ετήσιο κόστος διαμορφώνεται γύρω στο 6,2%.

Πώς χάνεται η ευκαιρία για ρύθμιση χρεών
Πώς χάνει κανείς τη νέα ρύθμιση; Εάν δημιουργήσει καινούργια χρέη, αν τα στοιχεία της αίτησης του είναι ελλιπή ή αναληθή, αν δεν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ, αν δεν πληρώσει εγκαίρως για δεύτερη φορά μια δόση.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προετοιμάζοντας τη νέα ρύθμιση, χτυπάνε για μια ακόμα φορά προειδοποιητικό καμπανάκι: όσοι δεν πληρώνουν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους στην εφορία, θα αντιμετωπίζουν κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Το πρώτο “σφυρί” της νέας χρονιάς θα χτυπήσει στις 15 του μήνα και αφορά σε ξενοδοχείο 423 κλινών στην Κυλλήνη, με τιμή εκκίνησης 7,2 εκατ. Ευρώ. Έπεται, όμως, συνέχεια, με άλλους 28 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς σε διαμερίσματα, καταστήματα, αγροτεμάχια, βιοτεχνίες- εργοστάσια, ελαιώνες…

 

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ