ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Π. Κουκουλόπουλος: Επιστολή του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ “Σπάρτακος” για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

 

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη

Θέμα: «Επιστολή του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ “Σπάρτακος” για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ»

κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά, την αριθμ. πρωτ. 655/27.6.2024 Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ “Σπάρτακος” προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «το διακύβευμα από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ είναι σοβαρό και κρίσιμο».

Ειδικότερα, στην Επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το πάλαι ποτέ Ενεργειακό της Κέντρο (άξονας Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας), βιώνει με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο τις συνέπειες ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε ως “υποχρεωτικό”, στο όνομα διαφόρων οδηγιών και ευρωπαϊκών ρητρών, και έφθασε να γίνει χιονοστιβάδα που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει την ξέφρενη και καταστροφική της πορεία. Η αποεπένδυση έγινε απολιγνιτοποίηση και η απολιγνιτοποίηση έφερε την σημαντική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, για να φθάσουμε στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Ο εθνικός μας πλούτος, το εγχώριο ενεργειακό μας καύσιμο απαξιώθηκε και παραγκωνίστηκε».

Επιπλέον, το Σωματείο εστιάζει μετ’ επιτάσεως «στη μονάδα “Πτολεμαΐδα V” που, ενώ κάποτε την αποκαλούσαμε “ναυαρχίδα του στόλου της επιχείρησης”, έφθασε να την αποκαλούν ασύμφορη επένδυση και έχει γίνει ωρολογιακή βόμβα που αναμένεται να σκάσει από στιγμή σε στιγμή». Θέτει, λοιπόν, σειρά ερωτημάτων όπως «Πότε θα κλείσει; Τι θα γίνει με τους εργαζομένους; Τι προβλέπεται για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης; Υπάρχουν διασφαλισμένες καταστάσεις και ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην βρεθούμε χωρίς τηλεθέρμανση; Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της επιχείρησης για την επόμενη περίοδο, σε σχέση πάντα με το προσωπικό και την περιοχή μας; Η τοπική κοινωνία τι αντιστάθμισμα (αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι) θα λάβει για μία ακόμα βολή εξ επαφής που μπορεί να είναι και το τελειωτικό χτύπημα;».

Στην Επιστολή, επίσης, υπογραμμίζεται πως «οι εργαζόμενοι ανησυχούν και ως συνδικάτο οφείλουμε να τους δώσουμε έγκυρες και έγκαιρες απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που δημιουργεί η διαρκώς μεταβαλλόμενη συνθήκη. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τους εφησυχάσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις της Διοίκησης, όταν βλέπουν και βιώνουν τη μία ανατροπή μετά την άλλη. Οι εργαζόμενοι σηκώνουν το ψυχοφθόρο βάρος μιας κατάστασης που δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα και έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα με κάθε δυνατό τρόπο».

Όπως επισημαίνεται, τέλος, «το διακύβευμα της τήρησης των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρό, αφού με μαθηματική ακρίβεια, αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της, οδηγεί στην ερημοποίηση και στον αφανισμό της περιοχής.  Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η κίνηση διαδικασιών που μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση ενός ευνοϊκού αποτελέσματος, είναι μονόδρομος».

Δεδομένου ότι το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ “Σπάρτακος” εύστοχα και δικαιολογημένα αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δυτική Μακεδονία, παρακαλείσθε όπως μελετήσετε σε λεπτομέρεια τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή και ενημερώσετε τη Βουλή για τις απαντήσεις, τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας σε όλες τις καθοριστικές παραμέτρους του θέματος

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)     

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ