Π. Χρηστίδης: Εμφανής στην Ρόδο, η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού
Την έλλειψη στρατηγικής αντιμετώπισης από την πλευρά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επεσήμανε – σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή “ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ” – ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με φόντο τους εκατοντάδες μετανάστες που κατασκήνωσαν πρόσφατα στο κέντρο της Ρόδου.
«Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με τις ροές οι οποίες συνεχίζουν να έρχονται στα νησιά μας. Υπάρχει μια κατάσταση, αυτή τη στιγμή, στα νησιά των νοτίων Δωδεκανήσων, ήμουν κι εγώ στη Ρόδο και συνάντησα πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μου μεταφέρουν τα ζητήματα αυτά. Για τη Ρόδο είναι σκηνές τις οποίες έχουν να ζήσουν 5 – 6 χρόνια. Είναι σκηνές οι οποίες χρήζουν μιας στρατηγικής αντιμετώπισης. Άλλα λέει ο ένας παράγοντας, άλλα λέει ο άλλος, άλλα λέει ο ένας της ΝΔ, άλλα λέει ο άλλος. Χρειάζεται να υπάρξει μια στρατηγική, ειδικά σε μια περιοχή η οποία κάθε άλλο παρά μισαλλόδοξη ή ρατσιστική μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί», σημείωσε.
Στο τραπέζι έθεσε και το ζήτημα των πολεμικών συρράξεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή και την αύξηση των προσφυγικών ροών καθώς και την ανάγκη μιας ουσιαστικής απάντησης σε αυτό από τη διεθνή κοινότητα. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε ζητήματα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δούμε πως θα το διαχειριστούμε το ζήτημα αυτό από την ώρα που θα έρχονται οι άνθρωποι στα ελληνικά νησιά», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε τις άμυνες της Ευρώπης ως “άμυνες με πολύ χαμηλά αντανακλαστικά”, κάτι που – όπως είπε – «το έχουμε διαπιστώσει διαρκώς τα τελευταία πολλά χρόνια». Τόνισε, δε, ότι στην Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί μια ευρεία κουβέντα σε φάσμα δεκαετίας δεδομένων των οικονομικών και κλιματικών συνθηκών άλλων χωρών που φαίνεται ότι θα δυσκολεύουν την υπάρχουσα κατάσταση.
Κλείνοντας, υποστήριξε ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όμως από την άλλη, δεν βλέπουμε και στρατηγική αυτή τη στιγμή. Επειδή είχα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, ξέρω ότι εμείς έχουμε απευθύνει και στον νυν υπουργό και στον προηγούμενο και στον προ-προηγούμενο μια σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαχειριστεί κονδύλια, δομές, ανθρώπινο δυναμικό, ακριβώς διότι πρέπει όλα αυτά να αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής της χώρας».
- Προηγούμενο Το ΣτΕ αποφασίζει για τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας
- Επόμενο Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια