Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 η προθεσμία για μεταδημότευση

Έως την ερχόµενη Πέµπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, ισχύει για όσους θέλουν να µεταδηµοτεύσουν, να γίνουν ετεροδηµότες ή να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδηµοτών εν όψει των εκλογών του ερχοµένου Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποφασίσει οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο της 26ης Μαΐου να γίνουν µε τους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτοί θα έχουν διαµορφωθεί µε την πρώτη αναθεώρησή τους. Οι εκλογικοί κατάλογοι αναθεωρούνται έξι φορές κάθε χρόνο, ανά δίµηνο.

Η πρώτη αναθεώρηση ξεκινά µε τα δεδοµένα της 28ης Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται µέσα στον Απρίλιο, οπότε επελέγη να ισχύσει αυτή καθώς η δεύτερη αναθεώρηση ξεκινά µετά τις 30 Απριλίου και η ηµεροµηνία αυτή είναι πολύ κοντά στις εκλογές.

«Πονοκέφαλος»

Η ταυτόχρονη διενέργεια εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο προκαλεί ήδη πονοκεφάλους στο επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στους εκλογείς, καθώς:

Όσοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ετεροδηµότες, προκειµένου να ψηφίζουν στον τόπο διαµονής τους, µπορούν να αξιοποιούν αυτό το «προνόµιο» µόνο στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, και όχι στις αυτοδιοικητικές. Εφόσον, δηλαδή, παραµένουν στους καταλόγους των ετεροδηµοτών, θα πρέπει να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές εκεί που κατοικούν

Εάν για τις αυτοδιοικητικές ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους, θα πρέπει να µετακινηθούν αυθηµερόν την ηµέρα των εκλογών. Εάν, για παράδειγµα, κάποιος παραµένει γραµµένος στους εκλογικούς καταλόγους του ∆ήµου Λαρισαίων αλλά είναι ετεροδηµότης στην Αθήνα, µπορεί για δήµο-περιφέρεια-τοπικό συµβούλιο να ψηφίσει στη Λάρισα. Όµως, εάν πάει εκεί, δεν θα του επιτραπεί να ψηφίσει στις ευρωεκλογές (ακόµη κι αν το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο στην επικράτεια) διότι δίπλα στο όνοµά του θα υπάρχει το χαρακτηριστικό «Ε» (ετεροδηµότης).

Το ίδιο πρόβληµα αντιµετωπίστηκε και το 2014, όταν και πάλι διεξήχθησαν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να βρεθεί κάποια λύση. Το πρόβληµα είναι πως δεν µπορεί να αποκλειστεί µε κάποιο τρόπο η «διπλοψηφία», δηλαδή κάποιος να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές µία φορά ως ετεροδηµότης και άλλη µία ταξιδεύοντας στον τόπο καταγωγής. Το πρόβληµα αποκτά φέτος µια πρόσθετη παράµετρο, καθώς υπάρχουνπολλοί που εκτιµούν ή και πιστεύουν ότι θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις 26 Μαΐου και οι εθνικές εκλογές για το Κοινοβούλιο. Στην περίπτωση αυτή, η επιθυµία κάποιων να ψηφίσουν στις εθνικές αποκτά πολλαπλάσιο ενδιαφέρον.Προϋπόθεση για να το ασκήσουν είναι η εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Για να συµβεί αυτό, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον δήµο όπου κατοικούν προσκοµίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειµένου να συµπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση εγγραφής.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
Ανάληψη-Θεσσαλονίκη
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ