email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ως εδώ! – Αλλαγή πορείας με τη Νέα Δημοκρατία! *Γράφει ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Σε λίγες ημέρες οι Έλληνες θα κληθούμε να «χαράξουμε» το πολιτικό μέλλον του τόπου μας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. Είναι γεγονός πως οι Ευρωεκλογές του 2019 είναι από τις κρισιμότερες στην ιστορία της Ένωσης, καθώς εδώ και καιρό παρακολουθούμε την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, μέσω μορφωμάτων, τα οποία κατά το μάλλον ή το ήττον φαίνεται να αποστρέφονται τις ανθρωποκεντρικές αξίες της Ένωσης.

Ταυτόχρονα, πλάι στις ακραίες φωνές του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος εμφανίζεται, όμως, και μια αριστερά, η οποία –άνευ ειλικρινών προγραμματικών υποσχέσεων– καταδεικνύει την έλλειψη παντελούς οράματος για το μέλλον της Ευρώπης. Μέρος αυτής της αριστεράς είναι, εξάλλου, κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι συμπολίτες μας ξέρουν πλέον «τι εστί» ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το περασμένο διάστημα, τη χώρα μας επισκέφθηκε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και διεκδικών το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Ελλάδα. Το ξεκίνημα του από τη χώρα μας ήταν συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής σημασίας. Ανέδειξε κυρίως τη σημασία της επίτευξης μιας ευρωπαϊκής εμβάθυνσης με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών. Δεν πρέπει, άλλωστε, να λησμονούμε, όπως δήλωσε και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής πως «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως πρωταρχικός σκοπός της παράταξής μας είναι η μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα που κυριολεκτικά γονάτισαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη και μας φτωχοποίησαν με μια άτεγκτη και άδικη φορολογική και εισφοροδοτική πολιτική, χωρίς αναλογιστικές κλιμακώσεις.

Η αφήγηση περί αξιοπρέπειας και ο διαμοιρασμός ελπίδας εκ των κυβερνώντων διαψεύστηκε από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβαν τα ηνία της εξουσίας. Με τραγικές για τον τόπο πολιτικές, διόγκωση του χρέους, αύξηση των ελλειμματικών διαχειρίσεων, και κυρίως ένα δημοψήφισμα, που λίγο έλλειψε να μας θέσει εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς. Τα πολυνομοσχέδια, άλλωστε, που επιστρώνουν την «έξοδο από την κρίση» που διατυμπανίζει πως επέτυχε η παρούσα κυβέρνηση βρίθουν σε μοιραία λάθη, κατέστρεψαν τις κοινωνικές δομές, την παιδεία στο σύνολό της, ενώ ουκ ολίγες είναι οι υποκρυπτόμενες κρατήσεις και περικοπές στη λεγόμενη «13η σύνταξη». Το χειρότερο, όμως, είναι πως έρχονται να προ-ρυθμίσουν το μέλλον του τόπου μας τουλάχιστον έως το 2020, με τυχοδιωκτικές και ψηφοθηρικές νομοθετικές επιλογές! Αυτό μόνο εθνική αξιοπρέπεια και αξιοκρατική διακυβέρνηση δεν μπορεί να αποκληθεί…

Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ξημέρωσαν οι δυσκολότερες των ημερών για το λαό μας. Οι περικοπές των συντάξεων σε μια ευαίσθητη ομάδα πολιτών, τα λουκέτα σε μυριάδες καταστημάτων ανά την επικράτεια, η φτωχοποίηση και ο παραγκωνισμός της παραγωγικής τάξης, η εκτίναξη της ανεργίας, ο πλήρης παραγκωνισμός του αγροτικού κόσμου.

Στις εκλογές, όμως, που έρχονται έχουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία να ενώσουμε τις «φωνές» μας και να διαλαλήσουμε με παρρησία έναντι όλων αυτών που σφετερίστηκαν και στρέβλωσαν την ελπίδα μας «ΩΣ ΕΔΩ». Στην Ελλάδα αξίζει μια διακυβέρνηση ικανών, η οποία έχει δείξει δείγματα γραφής και στην ιστορική της προμετωπίδα υπάρχει αταλάντευτο το εθνικό συμφέρον με ξεκάθαρο και χωρίς περιστροφές ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη στρατηγική για αληθινή επιστροφή στην κανονικότητα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Με τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη, που εντός και εκτός κοινοβουλίου μάχεται με ένα στελεχιακό δυναμικό για την αλλαγή, γι’ αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Με ένα άξιο και από κάθε άποψη δυναμικό ευρω-ψηφοδέλτιο νίκης που είναι έτοιμο να δώσει μάχες εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να υπερασπιστεί τις εθνικές μας ανάγκες, να προστατεύσει την φυσιογνωμία μας, να μεταφέρει το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία και ανθρωπισμό στην Ευρώπη σε μια εποχή που δοκιμάζεται βαθιά, σε μια εποχή που τα θεμέλια της κλονίζονται από δυνάμεις του περιθωρίου.

Στις εκλογές της 26ης Μάιου οι πολίτες θα πούμε, όλοι μαζί, «ΩΣ ΕΔΩ». Θα αλλάξουμε πορεία, γιατί ο τόπος μας το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Το πρόγραμμα του κόμματος μας είναι ισορροπημένο, κάθε εξαγγελία μετρημένη και κοστολογημένη. Κάθε ιδέα εμπνέεται από τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και αρχές για κοινωνική αλληλεγγύη, στήριξη στους αδυνάτους, συνδρομή στους νέους και σε όσους επενδύουν στην καινοτομία και το επιχειρείν. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Με περισσότερες θέσεις εργασίας, με εγκατάλειψη των «παρασιτικών» μοντέλων ανάπτυξης, με δίκαιη και αναλογική φορολογία, δίκαιες συντάξεις, δίκαιη και όχι «καιροσκοπική» επιδοματική πολιτική.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ να εγγυηθεί την «δίκαιη ισορροπία» με κοινωνική ευαισθησία, με διάθεση προσφοράς για την προκοπή αυτού του τόπου και συμβολή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το μέλλον των παιδιών μας, που η αθρόα φυγή τους στο εξωτερικό δημιουργεί τα «πλασματικά» «πλεονάσματα» για τα οποία οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι τόσο υπερήφανοι.

Στις 26 του Μάη ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει σε συνειδησιακή λήθη τον ΣΥΡΙΖΑ! Στις 26 του Μάη η Νέα Δημοκρατία θα λάβει τη σκυτάλη για την ποθούμενη ανανέωση στο πολιτικό προσκήνιο. Γιατί το αξίζουμε ως Έλληνες, γιατί η κοινωνία αξίζει περισσότερα, γιατί χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ αλλαγή πορείας!

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ