email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΤΑΞΙ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Επιμελητήριο Γρεβενών
ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Οψόμεθα εις Ειδομένην…

Πριν από την καθοριστική για το μέλλον της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μάχη που έγινε μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα κοντά στους Φιλίππους – πόλη της Μακεδονίας στο όρος Παγγαίο – κατά την οποία νικήθηκαν από τον Οκταβιανό, τον μετέπειτα Αύγουστο, οι Βρούτος και Κάσσιος, λέγεται πως ο πρώτος είδε μια νύχτα σε παραίσθηση να του παρουσιάζεται στη σκηνή του στη Μικρά Ασία το φάσμα του Καίσαρα και να τον επιτιμά λέγοντάς του ελληνικά: «όψει με περί Φιλίππους» (Πλούταρχος, Βρούτ. 36).
Τώρα μεταφορικά σε μια κοντινή τοποθεσία στην Ειδομένη του Κιλκίς, στον μεθοριακό σιδηροδρομικό σταθμό που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη, δημιουργείται ένα νέο “πεδίο μάχης” που κρίνει την ευρωπαϊκή συνοχή.
Χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική, το Ιράν,το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κ.ά και πρόσφυγες από τη Λιβύη ή το Μαρόκο παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα λασπόνερα, μιας και οι γείτονες των Σκοπίων ύψωσαν συρματοπλέγματα καθ υπόδειξη της Αυστρίας και Ουγγαρίας.
Η Ειδομένη ήταν κομβική στο σχεδιάγραμμα των σύγχρονων δουλεμπόρων.
Ο εμφύλιος στη Συρία και η λαίλαπα της κατ’ ευφημισμόν Αραβικής Άνοιξης έφεραν αυξημένη προσφορά “ευτυχισμένων” “δουλοπάροικων” για τον ψεύτικο ευρωπαϊκό “παράδεισο”.
Οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών δεν άφησαν να πάει χαμένη η ευκαιρία…
Ο λεγόμενος Βαλκανικός διάδρομος προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη ακολουθεί την γραμμή του τρένου.
Σίγουρη, μακριά από κίνηση και αδιάκριτα μάτια αλλά και συντομότερη.
Στόχος να φθάσουν στην Ουγγαρία παράνομα και ότι και αν συμβεί να θεωρείται ως πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη..
Να μην μπορούν εύκολα να απελαθούν και να βρίσκονται κοντά στις χώρες στόχους όπως η Γερμανία.
Το ταξίδι από την Τουρκία δια μέσου των Ελληνικών νησιών παρά την ανελέητη εκμετάλλευση, τους πνιγμούς και την επικινδυνότητα βοηθήθηκε ανέλπιστα από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Δήθεν, περισσότερο ευαίσθητοι ως ‘αριστεροί”, με έργα και λόγια τύπου ” έχει σύνορα η θάλασσα;”( Α. Τσίπρας, πρωθυπουργός) ή ” οι πρόσφυγες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται” (Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπουργός), ‘όχι στην Αμυγδαλέζα” ” κάτω οι φράχτες στον Έβρο”( νεολαία ΣΥΡΙΖΑ) ” Θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές” ( Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας) και παλινωδίες, “δεν θέλουμε τη FRONTEX”,   “όχι στα ΗΟΤ ΣΠΟΤ” , 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη εκόντες- άκοντες…
Αυτό θεωρήθηκε “επιτυχία” απέναντι στους “κουτόφραγους” και “διεθνιστική αλληλεγγύη” στους “καταπιεσμένους”  του κόσμου, από τους αλαφροϊσκιωτους, χαμογελαστούς και αγραβάτωτους, επαναστάτες των πλατειών και των συνιστωσών, που ασμένως και όχι παραδόξως πίστεψε ο ελληνικός λαός!
Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και διεθνές.
Τα αίτια πολλά και γνωστά.
Η ευθύνες της Δύσης είναι μεγάλες στη δημιουργία των συνθηκών μέσω του μοντέλου ανάπτυξης και των μεγάλων συμφερόντων που αυτό υπηρετεί, που δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, ληστρική εκμετάλλευση πόρων, φτώχεια, κλιματικές αλλαγές με έντονα καιρικά φαινόμενα, περιφερειακές συγκρούσεις και πολέμους. 
Η αδυναμία παγκόσμιας διακυβέρνησης και η ανισορροπία που προήλθε από την κατάρρευση του σοβιετικού μοντέλου οδηγούν σε περισσότερες στρεβλώσεις δεδομένης της Ευρωπαϊκής ανικανότητας για ολοκλήρωση της Ένωσης, εκτός από την οικονομική σε πολιτική , με την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, κοινής εξωτερικής πολιτικής και απογαλακτισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Μέχρι τότε όμως η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να παραμείνει ισχυρή στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και να κάνει εκείνα τα βήματα, εκείνες τις πολιτικές, σαν μια ευρωπαϊκή χώρα και όχι σαν μια χώρα του τρίτου κόσμου.
Δυστυχώς η κρίση που μας έπληξε ως αδύνατο κρίκο έχει αίτια και αφορμές.
Πολλά από τα αίτια έλκουν την γέννησή τους από δικές μας συμπεριφορές και πολιτικές.
Μόνοι μας πρέπει να τα εντοπίσουμε και να τα λύσουμε αφού εκπονήσουμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξόδου.
Δεν φτάνει η βοήθεια των εταίρων ενώ παράλληλα αυξάνεται  πεισματικά η άρνηση να αλλάξουμε.
Τα 6 χρόνια μνημονίων είναι πολλά και δεν ευθύνονται μόνο οι άλλοι που παραμένουμε ως μοναδικό παράδειγμα χρονιότητας, αδυναμίας, λαθών, τεράστιου κόστους και αμετροέπειας.
Η “ραγιάδικη” τακτική, των εκζητούντων και αδύναμων αδειανών χεριών που κρούουν πόρτες ισχυρών ποντάροντας στη φιλευσπλαχνία και στο ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν, δεν είναι αποτελεσματική ούτε αποδοτική σε έναν κόσμο συμφερόντων όπου ηθικές αξίες, ανθρωπιστική παιδεία και αρχές έχουν εκπέσει προ πολλού από λαούς και ηγεσίες.
Τι κάνει η ασύνδετη και παραπαίουσα κυβέρνησή μας;
Αντί να φυλάξει τα σύνορά μας που είναι και ευρωπαϊκά, με κάθε τρόπο, εφαρμόζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου, ζητώντας και την ανάλογη συνδρομή των εταίρων, δημιούργησε με ελαφρότητα και αφροσύνη έναν διάδρομο παρανομίας, μεταθέτοντας το πρόβλημα σε άλλες χώρες και ταυτόχρονα έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία του Ερντογάν να βγει πάλι στο προσκήνιο σαν περιφερειακή δύναμη.
Ο στριμωγμένος “κουτσαβάκης” της περιοχής κάνει πλέον ανατολίτικα παζάρια από θέση ισχύος, κρατάει την στρόφιγγα των προσφύγων, εκβιάζει την Ευρώπη, διαπραγματεύεται πολλά περισσότερα και θεωρούμενη ως “τρίτη ασφαλής χώρα”, έχει αυτή τα ευρωπαϊκά σύνορα τώρα και όλες οι παρανομίες και ατιμίες της, οι πέραν του διεθνούς δικαίου συμπεριφορές και διεκδικήσεις θα  λησμονηθούν και θα βρουν “ευήκοα ώτα” εμπρός στο διακύβευμα που περικλείεται στο “μη χείρον, βέλτιστον”.
Έτσι ήρθε το ΝΑΤΟ ως θεμελιωτής των τουρκικών διεκδικήσεων του γκριζαρίσματος του Αιγαίου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι στα νησιά και έπονται χειρότερα…
Τώρα λοιπόν που έκλεισαν τα σύνορα και οι πρόσφυγες  συνεχίζουν να συρρέουν ασταμάτητα, η κυβέρνηση ως άλλος Βρούτος, λέει στους διχασμένους εταίρους μας:
Θα λογαριαστούμε στην Ειδομένη!
Ο άγνωστος μεθοριακός σταθμός, χωρίς καμιά αίγλη ή άλλο προτέρημα μετατράπηκε σε μια σφύζουσα προσφυγοσκηνούπολη πνιγμένη στις λάσπες των καλλιεργημένων και καταπατημένων χωραφιών….
Αφού άδειασε στην Ευρώπη 850.000 ψυχές, τώρα κατάντησε μια χαίνουσα κακοφορμισμένη πληγή!
Τώρα πάει να μετατραπεί σε σύγχρονο Κούγκι όχι μόνο για τους δυστυχισμένους πρόσφυγες και μη, αλλά και για τους εμπνευστές του!
Η ταλαιπωρία, οι  ασθένειες, οι θάνατοι, οι απέλπιδες μαζικές μετακινήσεις εν είδει ταινιών σοσιαλιστικού ρεαλισμού του Αϊζενστάιν , οι επιθέσεις σε συρμάτινα, αγκαθωτά κάστρα, πιστεύουν ότι από τη μια θα συγκινήσουν τους σκληρούς και από την άλλη θα αποτρέψουν τους απελπισμένους να προέρχονται…
Αλίμονο στους εμπνευστές!
Ενώ πάνω από τη χώρα πέφτει βαρύ το σκοτεινό πέπλο της οικονομικής κρίσης και του “προσφυγικού”, προστίθεται και το Σκοπιανό!
Από τη μια οι συμπεριφορές των γειτόνων προς τους πρόσφυγες που κάνουν απέλπιδες “εφόδους” εισόδου,( ξυλοδαρμοί, δαγκώματα σκυλιών, βασανιστήρια με αναμμένα τσιγάρα), απελάσεις βίαιες και χωρίς τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, όλα με την κάλυψη και ένοχη σιωπή της Ευρώπης, στην οποία εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην μακροχρόνια ανόητη και ύπουλη αλυτρωτική μάχη εναντίον μας με όχημα το ελληνικό όνομα Μακεδονία.
Μπροστά στην αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης που νύχτα τους ξεφορτώνουν Σκοπιανά στρατιωτικά καμιόνια δαρμένους πρόσφυγες και κάνουν πως δεν βλέπουν τον εξευτελισμό μας και του διεθνούς δικαίου την καταπάτηση συνάμα, προστέθηκε και η αδικαιολόγητη υπουργική “αναγνώριση” ως “Μακεδονία” σε συνέντευξη, που απειλεί όχι μόνο την κυβερνητική συνοχή αλλά και το απαραίτητο ελάχιστο κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας λαού και κομμάτων.
Περιμένουμε με αγωνία, μετά την άκρως ηδονοβλεπτική ευφροσύνη από την επίσκεψη της κ.  Αντζελίνας Τζολί, τα αποτελέσματα της Συνόδου σήμερα 17 και 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Θα δούμε τον νέο Οκταβιανό;
Θα έχουν καλύτερη τύχη οι σύγχρονοι Κάσσιοι και Βρούτοι;
Πόσο και για πόσο θα πληρώνουμε την Ειδομένη;
Ίδωμεν
 
 
Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ