ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα των δράσεων του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Local Tour»

«Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων» είναι το θέμα του  μοναδικού θεματικού διήμερου εργαστηρίου που ξεκίνησε σήμερα στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας που συνδιοργανώνουν η Αναπτυξιακές ΑΝΚΟ και ΑΝΦΛΟ και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το εργαστήριο αφορά μία από τις δράσεις του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Local Tour», που υλοποιείται από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ ΑΟΤΑ και άλλες 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για μια αυθεντική περιήγηση σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι που απευθύνεται σε  επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, όπως επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα, κ.α. αλλά και παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, επαγγελματίες του τουρισμού (ξεναγοί, γραφεία ταξιδίων, travel bloggers κ.α.).

Πρώτος σταθμός η Σιάτιστα όπου πραγματοποιήθηκε η «Παρουσίαση του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας LOCAL TOUR, προβολή των συμπερασμάτων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο» από την κα. Νίκη Χριστοδούλου, στέλεχος ΟΤΔ ΑΝΚΟ.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη παρουσίασε το πρόγραμμα που αφορά στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό στη Δυτική Μακεδονία με τίτλο «Από το Ε στο Αι. Τουρισμός και Πολιτισμός στη Δυτική Μακεδονία», ενώ ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Παπαδημητρίου παρουσίασε εισήγηση με θέμα:  «Δυτική Μακεδονία: Χτίζοντας μια πολυδιάστατη γαστρονομική εμπειρία».

Την παρουσίαση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών  Νίκος Λυσσαρίδης και ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Παλαιοντολογικό μουσείο από την Άννα Μπατσή, γεωλόγο, με θέμα «Γεωτουριστικές διαδρομές αναδεικνύοντας την τοπική παραγωγή και τον πολιτισμό».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξεναγήσεις  στο «Κελάρι του Ταπνού», αλλά και στο «Κτήμα Δυο Φίλοι», όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά κρασιά, αλλά και να μάθουν για την ιστορία και την ποιότητα των Σιατιστινών κρασιών.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του «Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης» όπου ο υπεύθυνος εξαγωγών του Συνεταιρισμού Κωνσταντίνος Κατσικαρώνης αναφέρθηκε στην «Εξωστρέφεια του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις και λοιπές δράσεις ανά τον κόσμο».

Επόμενος σταθμός τα περιβόλια του ξακουστού ροδάκινου Βελβεντού και ξενάγηση στον Αμπελώνα Καμκούτη  και στο  σύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα αλιεύματα της λίμνης Πολυφύτου τα παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής, το τσίπουρο και τον μοναδικό Κρόκο Κοζάνης από τον chef Κώστα Κολιό.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ