Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαδικτυακού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαδικτυακού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον».

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις εργασίες του το διαδικτυακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου 2021, με θέμα: «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον» και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες»,  σε συνεργασία με το Δια βίου Πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Π.Δ.Μ.

Μέσα από τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, αναλύθηκαν ζητήματα γλωσσικής διδασκαλίας και έρευνας, τονίστηκε η αναγκαιότητα καλλιέργειας των Παραγραμματισμών και η σημασία της  Γλωσσικής διδασκαλίας σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Παρουσιάστηκαν καινοτόμα διαθεματικά προγράμματα και τα μαθησιακά τους αποτελέσματα  στη γλωσσική διδασκαλία  και αναδείχθηκε η σημασία υιοθέτησης εναλλακτικών μεθόδων και πρακτικών αξιολόγησης. Επίσης  συζητήθηκαν  θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, αλλά και ζητήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα.

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο. Ενδεικτικά αναφέρονται η κ.Αναστασιάδη-Συμεωνίδη Άννα, ο κ. Αναγνώστου Γεώργιος, ο κ. Γούτσος Διονύσιος, η κ. Ιορδανίδου Άννα, η κ. Κουτσελίνη-Ιωαννίδου Μαίρη, η κ. Νικολούδη Σταυρούλα, ο κ.Ντίνας Κώστας,η κ. Σελλά-Μάζη Ελένη, η κ. Tresorukova Irina, Tonnet Henri, η κ. Τριάρχη Βασιλεία, η κ. Ψάλτου-Joycey Αγγελική κ.ά ενώ το Συνέδριο είχε απάνω από 600 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Π.Δ.Μ. καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  του ΥΠ.ΕΞ. κ. Γιάννης Χρυσουλάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Όλγα Πουταχίδου,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, ο Ομ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Σπανός,  ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ και Ανπλ. Καθηγητής του Π.Δ.Μ. κ. Δημήτριος Στημονιάρης και η Δ/ντρια του Ιστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και καθηγήτρια του Π.Δ.Μ. κ. Ελένη Γρίβα.

 

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ