AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ολο το πλέγμα στήριξης Δεκεμβρίου για εταιρείες-εργαζόμενους

Επέκταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων και τον Δεκέμβριο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες καταβολής ειδικού επιδόματος Χριστουγέννων σε υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Οι ήρωες των μονάδων εντατικής θεραπείας φαίνεται να αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση, με έξτρα παρεμβάσεις στήριξης τον Δεκέμβριο, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αντίθετα, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά για πιθανή νέα «ένεση» στον κλάδο της εστίασης, δεν φαίνονται νέα μέτρα στον ορίζοντα.

Τα κεφάλαια τα οποία έπεσαν στην αγορά μέσω της «επιστρεπτέας προκαταβολής 4» έχουν κάνει αισθητή διαφορά στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο -σε σύνολο περίπου 2 δισ. ευρώ- ενώ το δημόσιο θα συνεχίσει και τον Δεκέμβριο να πληρώνει με 534 ευρώ τους μισθούς των εργαζομένων σε αναστολή, να καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, να αναστέλλει πληρωμές ΦΠΑ και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, επεκτείνοντας παράλληλα το «κούρεμα» ενοικίων κατά 40%.

Για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας εκπονούνται διάφορα σενάρια, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως το επίδομα «πρώτης γραμμής» θα αφορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με το Δώρο Πάσχα, το οποίο έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι με κόστος 80 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό. Θα καταβληθεί πριν τις γιορτές και θεωρείται δεδομένο ότι θα το λάβουν οι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινή μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κατά τα λοιπά, δρομολογούνται αποφάσεις για:

  1. Αναστολές συμβάσεων. Όπως έγραψε το Σάββατο το Euro2day.gr, η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων του Δεκεμβρίου θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ αντί των 800 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες ότι από την 1.12.2020 έως και την 7.12.2020, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόμενα στην ΚΥΑ με ΦΕΚ Β΄5246/26.11.2020 ανά ΚΑΔ, όπως αυτά καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και ίσχυαν για τον μήνα Νοέμβριο, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ. Οι δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Δεκέμβριο αρχίζουν στις 8/12/2020.
  2. «Κούρεμα» ενοικίων. Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και τον Δεκέμβριο, με το «κούρεμα» κατά 40% να αφορά στα ενοίκια πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή και για το ενοίκιο που πληρώνουν για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη, μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αποζημιώνονται με το ήμισυ της απώλειας που θα υποστούν, με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
  3. «Πάγωμα» ΦΠΑ – δόσεις ρυθμίσεων. Όπως συνέβη και τον Νοέμβριο, ο πληρωτέος ΦΠΑ τον Δεκέμβριο σχεδιάζεται να «παγώσει» και η πληρωμή του να μεταφερθεί στο τέλος Απριλίου 2021, όταν μπορεί να ρυθμιστεί σε 12-24 δόσεις. Αντίστοιχη ρύθμιση θα υπάρξει και για τις δόσεις ρυθμισμένων οφειλών, οι οποίες μπορούν επίσης να μην καταβληθούν, με το χρέος να μεταφέρεται στο τέλος της περιόδου ρύθμισης.
  4. Τέλη κυκλοφορίας. Σε συνάρτηση με τον ρυθμό πληρωμών και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, η παράταση της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου για τα τέλη κυκλοφορίας είναι παραπάνω από πιθανή. Στο τέλος του μήνα, θα ενεργοποιηθεί παράλληλα μια νέα πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ για την «ψηφιακή» κατάθεση πινακίδων. Στην πλατφόρμα «My Car», οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους, αποστέλλοντας στη συνέχεια ταχυδρομικά στην εφορία τους τις πινακίδες κυκλοφορίας.
  5. Επίδομα θέρμανσης. Μια ακόμα πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει άμεσα, μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης έως το τέλος Δεκεμβρίου. Το επίδομα των 84 εκατ. ευρώ ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει τα 700-800 ευρώ ενώ για πρώτη φορά δεν ενισχύονται μόνο όσοι καταναλώνουν πετρέλαιο για τη θέρμανση της πρώτης κατοικίας τους. Επιδοτείται και η χρήση φυσικού αερίου, υγραερίου, ακόμα και καυσόξυλων ή πέλετ για ορεινές περιοχές με λιγότερους από 2.500 κατοίκους.
  6. Επιστρεπτέα προκαταβολή. Με βάση τον τζίρο Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αναμένεται νέος κύκλος ενισχύσεων τον Ιανουάριο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com