Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Όλα στους νέους. Όλα για τους νέους. * Του Λάμπρου Παλάντζα

Στις εκλογές αυτές ακούμε πολλά για το χρέος, για την κρίση, για το τι έφταιξε, δεν ακούμε όμως τίποτα για το μέλλον και ειδικά για το μέλλον της νεολαίας.
Θεωρώ χρέος μου και καθήκον τον δημόσιο λόγο που διαθέτω προεκλογικά να τον αξιοποιήσω ώστε να ανοίξει μια συζήτηση για τους νέους του νομού μας, είτε αυτοί ζουν εδώ είτε έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
Θέτω στην συζήτηση και στην κρίση των πολιτών μια πρόταση για την επιτάχυνση της τοπικής ανάπτυξης μέσω της χορηγούμενης απασχόλησης των νέων.
Δουλειά για τους ανέργους στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.
Το Ε.Π. για τον στόχο «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
στην Δυτική Μακεδονία για την περίοδο 2014-2020 περιγράφει τους αναπτυξιακούς στόχους της περιοχής. Στην βάση αυτών των στόχων μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα τα οποία θα καταρτίζουν ανέργους και εργαζόμενους και θα χορηγούν την εργασία στον ιδιωτικό τομέα και στις κοινωνικές επιχειρήσεις. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να οδηγούν τους ωφελούμενους σε μόνιμη απασχόληση μέσω του αναπτυξιακού πλεονάσματος που παράγεται από την δυναμική απασχόληση των ωφελουμένων.
Η εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων δίδαξαν ότι εάν δεν συνυπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις τα προγράμματα αυτά απλά χορηγούν ένα επίδομα μέσω της απασχόλησης και δεν δημιουργούν πραγματικές θέσεις εργασίας.
Η βασικότερη αυτών των προϋποθέσεων είναι η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο όλων των φορέων. Ωφελούμενοι, επιχειρήσεις, Δήμος, Περιφέρεια, υπηρεσίες, επιμελητήρια, όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να υπηρετούν ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Στην περίπτωση της Π.Ε. Γρεβενών αυτά τα προγράμματα μπορούν να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν με σχετική ευκολία, λόγω του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους τομείς.
Συγκεκριμένα προτείνω.
Πρόγραμμα κατάρτισης, συμβουλευτικής και απασχόλησης 300 ανέργων και 200 εργαζομένων σε όλους του κλάδους.
Κατάρτιση σε δεξιότητες που θα εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς μας στόχους
Απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων που θα υποστηρίξουν την δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων για να πετύχουν τους επιμέρους στόχους ανάπτυξης.
Η σύγχρονη γεωργία, η κτηνοτροφία, η τυποποίηση, ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, η ενέργεια, όλες οι οικονομικές δραστηριότης σε όλους τους κλάδους, αποκτώντας μια συγκεκριμένη ταυτότητα, μια μοντέρνα επιχειρηματική κουλτούρα, εξωστρέφεια και καινοτομία μπορούν αν δώσουν ένα μεγάλο αναπτυξιακό αποτέλεσμα το οποίο θα αποτελέσει το νέο πρότυπο ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε για το μέλλον μας είναι να το πάρουμε στα χέρια μας. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και κυρίως να εμπιστευθούμε την νεολαία μας.
Κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει. Από κανέναν δεν περιμένουμε τίποτα. Τα πάντα είναι στα δικά μας χέρια.
Μέχρι τις εκλογές οι παρεμβάσεις μου και η δραστηριότητα μου θα επικεντρώνεται σε αυτή την πρόταση. Θα την συζητήσω και την παρουσιάσω στους φορείς στους πολίτες αλλά κυρίως στους νέους της περιοχής μας. Ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα πιστεύω πως ο τόπος μας μπορεί να πετύχει πολλά, μπορεί να δώσει προοπτική και ελπίδα στην νεολαία μας. Ας ενωθούμε γύρω από την ελπίδα και την προοπτική και ας αφήσουμε τις διχαστικές λογικές στην άκρη.
Όλα στους νέους. Όλα για τους νέους.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ