



AUTOΚΙΝΗΣΗ
Οδοιπορικό στη Βόρεια Πίνδο από την Γρεβενιώτισσα Ευαγγελία Μάγειρα- Στο Δρόμο για τα Γρεβενά, η Λίμνη Κατακάλης

Και το δέντρο μονάχο του
χωρίς κοπάδι
για να το κάνεις φίλο σου
και να γνωρίζεις τ’ ακριβό του τ’ όνομα
Οδυσσέας Ελύτης
Τριγυρισμένη από λυγαριές, η μικρή πανέμορφη λίμνη της Κατακάλης, αποτελεί έργο του ανθρώπου που όχι μόνο δεν κατέστρεψε, αντίθετα δημιούργησε ένα πολύχρωμο υδάτινο οικοσύστημα. Πρόκειται για μία από τις πολλές τεχνητές λίμνες που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της κατασκευής αρδευτικών και υδροηλεκτρικών φραγμάτων σε όλη τη λεκάνη απορροής του Αλιάκμονα.
Τα κλαριά των δέντρων υψώνονται μέσα από το νερό σαν ικεσία στον ουρανό. Ο μόνος ήχος είναι του φύλλου που πέφτει ρυτιδώνοντας την επιφάνεια του νερού. Οι δροσοσταλίδες συρρικνώνονται μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού και τα τζιτζίκια στήνουν τη συναυλία τους.
«και πλατύς επάνου ο ουρανός
για να διαβάζεις μόνος σου την απεραντοσύνη
Αυτός,ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!»
Κείμενο-Φωτογραφίες Λία Μάγειρα
- Προηγούμενο Οδοιπορικό στη Βόρεια Πίνδο από την Γρεβενιώτισσα Ευαγγελία Μάγειρα- Ποταμός Αλιάκμονας,στο Ρεύμα της Ιστορίας
- Επόμενο Πως θα γίνεται η προπόνηση των μαθητών – Οδηγίες για τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού