AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Οδηγός για φόρους και επιδόματα – Πότε εκπνέουν οι προθεσμίες

Η τελευταία ημέρα του χρόνου έχει καλά και κακά νέα, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι από τη μια θα πρέπει να πληρωθούν δόσεις φόρων και ρυθμίσεων, ενώ από την άλλη το Κράτος καταβάλλει επιδόματα και αποζημιώσεις ειδικά σε «ευαίσθητες» ομάδες πληθυσμού.

Ξεκινώντας από τα δυσάρεστα, μπορεί τα Τέλη Κυκλοφορίας να πήραν αναβολή ως το τέλος του Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για το φόρο εισοδήματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, ακόμα κι εκείνων που πλήττονται ή παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας λόγω Covid. Συνεπώς η δόση του Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, όπως επίσης οι δόσεις ρυθμίσεων καθώς και ο ΦΠΑ.

Επιπλέον, όσοι έχασαν τις υπερπολύτιμες ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, γιατί δεν πλήρωσαν κάποιες δόσεις στην διάρκεια του πιο «καυτού» καλοκαιριού των τελευταίων πολλών δεκαετιών, έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν εφόσον καταβάλουν τη δόση του Δεκεμβρίου.
Τι περιμένει το υπουργείο Οικονομικών; Μάλλον κρατά πολύ μικρό «καλάθι», καθώς μετά τον αναλογικά καλό για τα έσοδα Νοέμβριο- είναι ενδεικτικό ότι οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος ξεπέρασαν κατά περίπου 275 εκατ. Ευρώ τις προβλέψεις και τα έσοδα από ΦΠΑ κατά 360 εκατ. Ευρώ- υπολογίζουν ότι η ζημιά από το δεύτερο lockdown θα φανεί στα έσοδα του Δεκεμβρίου.

Ας περάσουμε στις προγραμματισμένες καταβολές από το Κράτος και ειδικά από τον ΟΠΕΚΑ, με πιο σημαντική αυτή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς αυτόν το μήνα η ενίσχυση θα είναι διπλή. Η ενίσχυση αφορά σε 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Πέραν τούτου, την Πέμπτη ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:
-Επίδομα Παιδιού (Α21, πρόκειται για την έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος για το 2020)
-Επίδομα Γέννησης
-Επίδομα Στέγασης
-Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων
-Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
-Επίδομα Ομογενών
-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
-«Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982»
-Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020.
-«Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019» (προηγούμενο πλαίσιο για προστασία α’ κατοικίας)
-Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα)

Στις 31 του μήνα εκπνέει και η προθεσμία δήλωσης των αναστολών συμβάσεων εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις, δηλαδή και για τις κλειστές με κρατική εντολή και για τις πληττόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και οι συμβάσεις εργασίας τους τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο δεν προβαίνουν σε καμία δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη του.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι επιχειρήσεις εργοδότες που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του μήνα Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι κλειστό από δημόσια αρχή και στη συνέχεια είναι πληττόμενο για το υπόλοιπο του μήνα, τότε υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο- δήλωση αναστολής για κάθε [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ] (πληττόμενο ή κλειστό από δημόσια αρχή αντίστοιχα). Στη δήλωση των αναστολών Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν πολλά τέτοια σφάλματα, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μην πάρουν εξαρχής το προβλεπόμενο ύψος της ειδικής αποζημίωσης που δικαιούνταν.

Οι πληρωμές για τις αναστολές συμβάσεων του Δεκεμβρίου θα γίνουν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, σε αναλογία των 534 ευρώ επί των 30 ημερών. Με το «κλείσιμο» των αναστολών του Δεκεμβρίου ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του υπολοίπου Δώρου Χριστουγέννων από το Κράτος.

Ποιες άλλες προθεσμίες εκπνέουν στις 31 Δεκεμβρίου
-οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τα λάθη στις δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου- Αυγούστου
να συμπληρωθούν οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου
-οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019
-μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017
-να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com