email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Όχι πρόσφυγες και μετανάστες στα Γρεβενά. * Του Γεωργίου Γκουντρομίχου Πολιτικού Μηχανικου

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές διαφόρων  Μέσων Ενημέρωσης και Τοπικών Αξιωματούχων περί πιθανής εγκαταστάσεως προσφύγων και μεταναστών στα Γρεβενά.

Έκδηλη λοιπόν είναι η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων του τόπου μας για μια τέτοια πιθανή εξέλιξη.

Πέρα από τα φιλόξενα αισθήματα των συμπατριωτών μας , που έχουν εκδηλωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία για τους παρακάτω λόγους :

  1. Το προσφυγικό δεν είναι ένα προσωρινό φαινόμενο. Ήρθε για να μείνει. Είναι τέτοιες  οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες στην εμπόλεμη περιοχή της Συρίας  και της ευρύτερης περιοχής που οι προσφυγικές ροές θα συνεχίζονται αμείωτες. Επιπλέον δε, αυτές τροφοδοτούνται από την προσδοκία που γεννά στους πληθυσμούς αυτούς, η χορήγηση υψηλών επιδομάτων  και παροχών  στις χώρες της Ευρώπης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.
  2. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας είναι μία έωλη συμφωνία. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον ΄΄Ασιάτη΄΄ γείτονα. Η Τουρκία μπορεί να εξαπολύει ανά πάσα στιγμή  ΄΄ καραβιές΄΄ από τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχει στα παράλιά της, με σκοπό να εκβιάζει διαρκώς την ΕΕ και με απώτερο στόχο να τη διαλύσει , αρχής γενομένης από την χώρα μας.
  3. Η τοπική μας οικονομία είναι ισχνή. Τα Γρεβενά δεν διαθέτουν εργοστάσια και επιχειρήσεις για να απασχολήσουν τα επιπλέον εργατικά χέρια, τη στιγμή που οι νέοι του τόπου μας φεύγουν αναζητώντας αλλού εργασία και προοπτική.
  4. Ο πληθυσμός των Γρεβενών είναι πολύ μικρός για να αφομοιώσει οποιοδήποτε πληθυσμό με άλλη θρησκεία και διαφορετική κουλτούρα. Τα Γρεβενά δεν διαθέτουν τζαμιά, ούτε τα σχολεία μας αποτελούνται από  πολυεθνικά τμήματα. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν στις ολιγάριθμες σχολικές μας τάξεις  ενσωματωθεί σημαντικός αριθμός παιδιών με διαφορετικό θρήσκευμα. Μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί προσωρινά  να φιλοξενηθεί αυτός ο πληθυσμός.

Ας μη μας ξεγελάνε ΄΄αφελείς΄΄ προσεγγίσεις του τύπου : ΄΄ μόνο μικρός αριθμός θα φιλοξενηθεί ΄΄.  Σήμερα λίγοι – αύριο χιλιάδες.

  1. Αυτοί που με τις αλλοπρόσαλλες και εγκληματικές τους πολιτικές δημιούργησαν το πρόβλημα , να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κύριοι της Κυβέρνησης, θέλουμε στον τόπο μας να εφαρμόσετε αναπτυξιακές πολιτικές που θα αίρουν τις οικονομικές ανισότητες και όχι να ΄΄παρκάρετε΄΄ τις δικές σας ευθύνες . Αν δεν έχετε τέτοιες πολιτικές , αφήστε μας τουλάχιστον στην ησυχία μας και εφαρμόστε αλλού τις διεθνιστικές σας αντιλήψεις.

Η Ευρώπη αντιλαμβανόμενη σωστά το πρόβλημα, έκλεισε τα σύνορά της. Εσείς έχετε σχέδιο;

Οι Τοπικοί μας άρχοντες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να αποτρέψουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. Το πρόσκαιρο  όφελος ( κατανάλωση, προμήθειες  κλπ.), είναι ασήμαντο μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα κοινωνικών και εθνικών διαστάσεων  που θα προκύψει μελλοντικά.

Δεν θέλουμε τα Γρεβενά να γίνουν ΄΄αποθήκη ψυχών΄΄, ούτε τα παιδιά μας να καταστούν μειονότητα στον Τόπο τους.

Τα Γρεβενά δεν πρέπει να γίνουν η νέα ΄΄Ροδόπη΄΄ της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

ΓΙΩΤΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ 2021
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ